Volley Vlaanderen en stad Vilvoorde verankeren topsportschool in Vilvoorde

Gepubliceerd op dinsdag 3 augustus 2021 10.30 u.
Het Eurovolleycenter aan de Beneluxlaan wordt door investeringen van Sport Vlaanderen, KOV, Volley Vlaanderen en stad Vilvoorde verder uitgebreid tot de vaste thuisbasis van het volleybal.

Sport Vlaanderen kent het Eurovolleycenter in Vilvoorde 822.850 euro toe voor een grondige renovatie en uitbreiding van de site. Deze gunstige evaluatie van het project laat Volley Vlaanderen, gesteund door stad Vilvoorde, toe om van het Eurovolleycenter ook de komende jaren de thuisbasis van het volleybal te maken. De faciliteiten voor de internationaal geroemde topsportschool volleybal worden verder uitgebreid, en dit zowel in kwantiteit als in kwaliteit. Daarnaast krijgt ook beachvolleybal als opkomende Olympische sport een prominente plaats op de site. De link met breedtesport en schoolsport is ook zeer aanwezig, wat maakt dat ook de inwoners van Vilvoorde mee gebruik kunnen maken van de site om zelf een wedstrijd beachvolleybal te spelen, hun parkloop in domein Drie Fonteinen af te sluiten met een work-out op de buitenfitness of met hun vereniging of school aan gunstige tarieven de zaal te kunnen huren.

Burgemeester Hans Bonte is tevreden met de toegekende subsidie: “De beslissing van de Vlaamse Regering toont aan dat een goede samenwerking tussen onderwijs, de Vlaamse volleybalbond en stad Vilvoorde loont. Door een gezamenlijke inspanning van de drie partijen waarbij de stad een financiële inbreng doet van 300.000 euro en de grond voor 66 jaar ter beschikking stelt komt er bijkomende sportinfrastructuur ter beschikking van de Vilvoordse sportievelingen. We hopen dat er in de toekomst ook hier olympische atleten kunnen worden gevormd. Dit initiatief zet alvast het sportieve imago van Vilvoorde extra in de kijker.”

We zijn zeer blij dat we de topsportschool en het volleybal kunnen verankeren in onze stad. De verlengde erfpacht zorgt er voor dat de sport zich in alle rust kan ontplooien in onze stad.

Daarnaast is de samenwerking met Volley Vlaanderen een win voor iedere Vilvoordenaar. Want de sporthal zal na de schooluren gebruikt kunnen worden door onze Vilvoordse clubs. De vraag naar sportaccommodatie is zeer groot in onze stad. Met de bouw van deze sporthal komen we weer een stapje dichter bij onze ambitie om sporten in eigen wijk toegankelijker te maken.” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Het totale project is begroot op 1 650 700 euro, waarbij Sport Vlaanderen instaat voor 50% van de investering. Andere partners in het project zijn:

  • Volley Vlaanderen met een eigen inbreng van 400 350 euro
  • Stad Vilvoorde met een subsidie van 300 000 euro, een degressieve borgstelling op 20 jaar van 525 000 euro en de langdurige ter beschikking stelling van de gronden via erfpacht op 66 jaar.
  • Katholiek Onderwijs Vlaanderen (KOV) voorziet 125 000 euro voor het internaat van de leerlingen van de topsportschool die schoolgaan in het College.

“Met de steun van de Vlaamse Overheid, stad Vilvoorde en KOV verankeren we de topsportmogelijkheden in Vilvoorde voor de toekomst. Met dit nieuwbouw-en renovatieproject zorgen we er niet alleen voor dat we in ideale omstandigheden topsporters kunnen ontvangen, maar ook dat alle Vilvoordenaren op hun niveau kunnen sporten in een topsportinfrastructuur. Het Eurovolleycenter staat garant voor de topsportopleiding volleybal en huisvest vier teams van de topsportschool Vilvoorde. Om hen nog beter op te leiden als topsporters creëren we met onze partners de nieuwste indoor en outdoor faciliteiten om de toekomst van topsport in Vilvoorde te verzekeren.” aldus Geert De Dobbeleer, algemeen directeur Volley Vlaanderen.