Prachtig debuut van Noor Vidts op Olympische Spelen

Gepubliceerd op donderdag 5 augustus 2021 15 u.
Noor Vidts haalt maar liefst de vierde plek in de zevenkamp op haar eerste Olympische Spelen. Een prestatie waar Vilvoorde enorm trots op is.

De Vilvoordse stadsambassadeur Noor Vidts nam dit jaar voor de eerste keer deel aan de Olympische Spelen in de zevenkamp en haalde maar liefst de vierde plek. Na de eerste dag stond de atlete op de tweede plek in de tussenstand voor olympisch kampioen Nafi Thiam. Ze verbrak haar persoonlijke records in heel wat disciplines. Op dag twee deed ze het goed in het verspringen, speerwerpen en de 800 meter. Om brons te halen moest ze 3,5 seconden sneller lopen dan de Nederlandse Oosterwegel maar dat lukte jammer genoeg net niet, ondanks alweer een verbetering van haar persoonlijk record!

Vilvoorde is fier op haar atlete en kijkt uit naar de toekomst waarin ze ons ongetwijfeld nog veel mooie sportieve momenten zal bezorgen.

“Wat een knalprestatie! Vilvoorde is bijzonder fier op Noor en haar club VAC! Zij was de voorbije dagen veel meer dan Vilvoords ambassadeur. Zij was vooral ambassadeur voor haar prachtige sport en meer dan wie ook in Tokio een indrukwekkende ambassadrice voor de Olympische gedachte dat deelnemen veel belangrijker is dan winnen. Ik ken waarlijk niemand die zo glundert en geniet van haar sport. Maar ondertussen verlegde Noor met gigantische sprongen haar eigen grenzen. Dat belooft voor de toekomst! " aldus burgemeester Hans Bonte.

Ook schepen van jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati is enthousiast over de revelatie van deze olympische spelen: "Noor heeft laten zien dat doorzettingsvermogen leidt tot succes. We zijn enorm fier op haar en op haar prestatie. Ook een pluim voor de VAC (Vilvoordse Atletiekclub) die nogmaals bewijst dat ze grote talenten voortbrengen!"