VC Bolwerk maakt vaccineren toegankelijker

Gepubliceerd op dinsdag 10 augustus 2021 10.30 u.
Om de algemene vaccinatiegraad te verhogen en om bij te dragen tot de groepsimmuniteit maakt VC Bolwerk het vaccineren toegankelijker door naar de wijken te trekken en vrije inloopdagen te organiseren.

Alle inwoners ouder dan 18 jaar konden zich de voorbije maanden laten vaccineren in VC Bolwerk. Deze maand startte ook de vaccinaties van de 12 tot 15-jarigen. Zij dragen immers ook bij tot het verhogen van de algemene vaccinatiegraad en tot het bereiken van onze groepsimmuniteit. Zo zullen onze jongeren nog voor de start van het nieuwe schooljaar de kans voor een eerste prik krijgen.

Om zoveel mogelijk mensen te stimuleren zich te laten vaccineren, maken we ons vaccinatiecentrum nog toegankelijker voor onze inwoners.

Vaccinatie in de wijken

De voorbije week ging het vaccinatiecentrum naar de wijken. “Door naar de wijken zelf te gaan, verlagen we de afstandsdrempel voor mensen die niet zijn ingegaan op hun uitnodiging voor een coronavaccin. Voor de inwoners van Machelen-Diegem geen onbelangrijke voordeel aangezien mensen dan de verplaatsing naar Vilvoorde niet moeten maken”, aldus Steve Claeys, burgemeester van Machelen.

In wijk Far-West in Vilvoorde kwamen 33 inwoners hun eerste vaccin halen in het Lokaal Dienstencentrum. In Diegem (GC ’t Kwadrant) waren dat er 39 en in Machelen (woonzorgcentrum Parkhof) kwamen er 22 inwoners.

Elke donderdag is vaccinatiedag in VC Bolwerk

Niet iedereen is goed in afspraken maken. Daarom biedt VC Bolwerk ook alle inwoners van Vilvoorde en Machelen-Diegem die ouder zijn dan 12 jaar de kans om zich zonder afspraak te laten vaccineren. Dat kan nog steeds elke donderdag tussen 9.30 en 13.30 uur & 14 en 19 uur in VC Bolwerk, zolang de voorraad strekt.

“Momenteel zijn er heel wat tieners en hun ouders op vakantie of druk in de weer. Zij kunnen eenvoudig en snel via de helpdesk hun afspraak verplaatsen. Maar dankzij deze open vaccinatiedagen kunnen zij zich ook iedere donderdag zonder afspraak laten vaccineren in VC Bolwerk. Ook dit verlaagt de drempel en maakt het mogelijk om op een flexibele manier de vaccinaties verder te zetten”, licht Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde toe.

Alle inwoners die zich nog niet hebben laten vaccineren, raden we aan om nog voor half september hun eerste vaccin te halen. Zo kunnen ze nog tijdig een eventuele tweede afspraak inplannen, voordat het vaccinatiecentrum midden oktober de deuren sluit.

Dat kan steeds op donderdag tijdens de vrije inloop, door een afspraak te maken via de helpdesk op 02 255 47 88 of door zich in te schrijven op de QVAX-reservelijst.