Vilvoorde, Machelen en Zaventem organiseren met YC5 nieuw straatvoetbaltoernooi

Gepubliceerd op vrijdag 13 augustus 2021 8.30 u.
Schrijf je snel in voor het straatvoetbaltoernooi van Rode Duivel Yannick Carrasco en maak kans op mooie prijzen.

Stad Vilvoorde en de gemeenten Machelen en Zaventem ontvingen via de projectsubsidie voor intergemeentelijke samenwerking van Sport Vlaanderen een bedrag van 4 500 euro voor de organisatie van buurtvoetbal.

Hiervoor gingen ze een samenwerking aan met YC5, de Vilvoordse sportorganisatie van Rode Duivel Yannick Carrasco. YC5 organiseert een straatvoetbaltoernooi op verschillende locaties in Vilvoorde, Machelen en Zaventem. Op 14 en 15 augustus gaan de voorrondes in Vilvoorde van start, meer bepaald in Koningslo en Houtem. Het weekend daarop volgen wedstrijden in Machelen en Zaventem. In het laatste weekend van augustus doet het sportterrein onder de Europabrug dienst als locatie voor de laatste voorronde.

Het finaletoernooi wordt op 11 en 12 september gespeeld in de loods Focquet, de thuishaven van YC5 in Vilvoorde. De ploegen die de finale spelen krijgen de kans om de vloer van dit toekomstig sportcomplex te dopen.

Bij de vorige editie mochten de winnaars een match van de Rode Duivels bijwonen en kregen ze een meet-and-greet met Carrasco. De prijzen dit jaar blijven nog even een verrassing.

“Ons streetsoccertoernooi is weer helemaal terug. Deze zomer breiden we het tornooi verder uit en worden er voorrondes gespeeld in verschillende wijken en gemeenten. Ik roep alle jongens en meisjes om zich zo snel als mogelijk in te schrijven want de prijzen zijn zeer boeiend”. Knipoogt een enthousiaste schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Al wie het ziet zitten om deze uitdaging aan te gaan, kan zich inschrijven via www.YC5.be of telefonisch via het telefoonnummer: 0479 24 89 28.