Vilvoorde houdt strengere lijn coronamaatregelen aan

Gepubliceerd op vrijdag 27 augustus 2021 8.30 u.
Door de hoge besmettingscijfers en lage vaccinatiegraad bij jongeren stelt Vilvoorde enkele versoepelingen in onderwijs, horeca en mondmaskerplicht uit.

Op 1 september start de vierde fase van het Zomerplan van de federale regering en vallen heel wat beperkingen en maatregelen weg. Maar door de hoge besmettingscijfers in Vilvoorde en de Rand in combinatie met de relatief lage vaccinatiegraad bij de jongeren ziet de Vilvoordse crisiscel zich genoodzaakt om tijdelijk een aantal versoepelingen uit te stellen.

Binnen het onderwijs volgt Vilvoorde integraal de regels van de Vlaamse overheid behalve voor het secundair onderwijs. In de secundaire scholen blijft de mondmaskerplicht gelden. Ook bij een bezoek aan de stadsdiensten blijft het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

Horecazaken blijven verplicht gesloten tussen 1.00 uur en 5.00 uur.

“We zetten alles op alles om in het nieuwe schooljaar voor alle leerlingen 100 procent contactonderwijs te kunnen garanderen en te vermijden dat ons gezondheidssysteem opnieuw onder hoge druk komt te staan. We kunnen daarbij niet rond de vatstelling heen dat in de Rand rond Brussel, en in Vilvoorde in het bijzonder, het aantal COVID-besmettingen verder oploopt terwijl er nog heel wat mensen moeten worden gevaccineerd. Ik hoop dat ook onze cijfers snel verbeteren zodat we ook in Vilvoorde sneller naar een volledig normale situatie kunnen overschakelen. Dat ook in Brussel de cijfers slecht zijn verplicht ons om ook het huidig sluitingsuur voor de horeca nog even aan te houden”. aldus burgemeester Hans Bonte.

Van zodra de gezondheidssituatie wijzigt kunnen deze maatregelen versoepeld worden. De Vilvoordse crisiscel evalueert wekelijks de stand van zaken.