Inschrijvingen najaar activiteiten en jaarwerkingen vanaf 6 september

Gepubliceerd op dinsdag 31 augustus 2021 12.30 u.
Vanaf 6 september 9 uur openen de inschrijvingen voor een hele rits aan najaar activiteiten en jaarwerkingen. Er is een divers aanbod voor alle leeftijden en naast enkele klassiekers zijn er enkele nieuwe initiatieven bij.

Inschrijven kan online via https://reservaties.vilvoorde.be/ of na afspraak bij de dienst Vrije Tijd. Alle jaarwerkingen starten op in de eerste week van oktober.

“We focussen dit jaar bewust op een uitbreiding van het kleuteraanbod omdat we de voorbije jaren gemerkt hebben dat de vraag het aanbod ver overstijgt.” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati. “Ook de vraag naar watergewenning en zwemlessen was de voorbije tijd niet bij te houden. Getuige daarvan ook de enorme wachtlijsten bij onze 2 zwemclubs. We konden dit niet langer negeren en hebben daarom besloten om zelf zwemlessen te organiseren en dit aan zeer laagdrempelige tarieven, inclusief een Vrijetijdspas-korting. Hier komt later nog meer info over! ” vervolgt schepen El Boudaati.

Naast de bestaande lessenreeks Multimove, een gevarieerd bewegingsprogramma, in sporthal Hazeweide op zaterdagochtend start er dit jaar ook een reeks op zondagochtend in de sport- en culturele infrastructuur .K. Een vaste waarde zoals de Woensdag Ateliers, creatieve workshops voor 6- tot 12-jarigen, starten na een jaar corona-onderbreking opnieuw op in sporthal Hazeweide.

De jeugdwerking Action & Teen Spirit (ATS) in Houtem opent opnieuw haar deuren voor jongeren uit de wijk. Op woensdag- en zaterdagnamiddag zijn tieners van 12 tot 15 jaar welkom voor heel wat vrijetijdsactiviteiten. Zaterdagavond is ATS geopend voor 16-plussers. Eveneens in Houtem strijkt Urbanvil, de opnamestudio van de stad voor jonge urban muzikanten, neer. Wie tussen 10 en 16 jaar graag gitaar wil leren spelen kan terecht bij de groepslessen van Studio M².

Volwassenen die (opnieuw) willen leren fietsen kunnen zich aansluiten bij een nieuwe reeks van 8 lessen Fietsen voor volwassenen. Deze editie vinden de lessen plaats op donderdagavond en zaterdagochtend zodat mensen die overdag werken de kans krijgen om aan hun fietsvaardigheid te werken.

Stedelijk zwembad ’t Zeepaardje blijft een aantrekkelijk aanbod verzorgen. Het publieke zwemuurtje ’s ochtends en ’s middags blijft op meerdere dagen behouden en daarnaast biedt het zwembad opnieuw Aquasport aan.

Klik hier voor meer info over het doorlopend vrijetijdsaanbod.