Vaccinatiecentrum Bolwerk vaccineert tieners op school op 8, 9 en 10 september

Gepubliceerd op maandag 6 september 2021 13.30 u.
De vaccinatiegraad van scholieren ligt laag in Vilvoorde en Machelen: minder dan de helft van de 12 tot 17-jarigen kreeg zijn eerste prik. Dit is beduidend lager dan bij de leeftijdsgenoten in Vlaanderen waar 4 van de 5 hun 1e prik kregen.

Omdat ook de scholen in Vilvoorde en Machelen streven naar een minimale vaccinatiegraad van 70%, biedt VC Bolwerk de leerlingen de kans om zich binnen de schoolmuren te laten vaccineren op 8, 9 of 10 september.

Door de lage vaccinatiegraad van onze tieners zijn we genoodzaakt om strengere maatregelen op te leggen dan in de rest van Vlaanderen. Zo moeten onze scholieren nog mondmaskers dragen tijdens de les. Dankzij de samenwerking met de scholen konden we al heel wat jongeren informeren en sensibiliseren, maar toch geven deze cijfers aan dat we nog meer moeten doen om de drempel te verlagen. De organisatie van deze mobiele vaccinatie is een serieuze inspanning die heel wat mensen en middelen mobiliseert. Wij danken dan ook iedereen die hieraan meewerkt,” aldus Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde.

Een hogere vaccinatiegraad is cruciaal nu onze samenleving weer opleeft. Niet alleen op school, maar ook tijdens hun vrijetijd of sportactiviteiten willen we onze jongeren maximaal beschermen. Door mobiele teams in te zetten, verplaatst het vaccinatiecentrum Bolwerk zijn werkgebied tot binnen de muren van de scholen. De leerlingen jonger dan 16 jaar hebben de formele toestemming van hun ouders nodig, maar verder kunnen alle leerlingen, leerkrachten of medewerkers van de school zich laten vaccineren tijdens de schooluren op 8, 9 of 10 september,” licht Steve Claeys, burgemeester van Machelen toe.