Bedankt!-event voor de vele vrijwilligers en medewerkers in onze strijd tegen COVID-19

Gepubliceerd op maandag 4 oktober 2021 12 u.
De lokale besturen van Vilvoorde en Machelen, Eerstelijnszone BraVio en Sportizon NV sloegen de handen in elkaar voor een dankfeest voor alle vrijwilligers en medewerkers die hebben meegewerkt in de strijd tegen COVID-19 en de uitrol van de breedschalige vaccinatie-campagne.

Een waardering voor hun engagement en enthousiasme tijdens de voorbije maanden. Vrijdagavond 1 oktober werden ze feestelijk in de bloemetjes gezet. Op het programma: een gezellige ontmoeting met aperitief én een heerlijke barbecue!

Het Vilvoordse evenementenbedrijf Sportizon bereidde in een mum van tijd alles voor om meer dan 60 000 inwoners in de beste en meest veilige omstandigheden te ontvangen voor hun beschermende prik. Zo kon Vaccinatiecentrum Bolwerk van start gaan op 15 februari in cultuurcentrum Het Bolwerk.

Ondertussen kregen alle inwoners van Machelen-Diegem en Vilvoorde ouder dan 12 jaar de kans om zich te laten vaccineren. Van alle 18-plussers was op 17 september 77% volledig gevaccineerd. Voor de 65-plussers ligt de vaccinatiegraad zelfs op bijna 91%.

Hans Bonte, burgemeester Vilvoorde: “Deze vaccinatiecampagne is werkelijk de grootste marathon uit het nationale en lokale gezondheidsbeleid. En kan alleen maar slagen dankzij een intense samenwerking tussen beide lokale besturen, onze eerstelijnszone BraViO maar ook met burgers, vrijwilligers en beroepskrachten. Meer dan 1 000 vrijwilligers en medewerkers hebben zich week na week, maand na maand met heel veel enthousiasme ingezet voor dit levensbelangrijke project.”

Het afgelopen jaar hebben meer dan 1 000 mensen zich vrijwillig aangeboden om een hand toe te steken in het schakelzorg-, test- en vaccinatiecentrum. Bij het triagecentrum, de bedeling van voedselpakketten, de vrijwilligerscentrale, de brontracering en de minder mobielencentrale… Meer dan 1 000 helden die zich elke dag met plezier hebben ingezet om de vaccinatie tot een goed einde te brengen.

Steve Claeys, burgemeester Machelen: “Er was geen betere manier dan een bedankingsfeestje om de vaccinatiecampagne in VC Bolwerk mooi af te sluiten. De solidariteit was immens. Vriendschappen zijn ontstaan en veel gezichten zullen gemist worden. De vrijwilligers en alle personen die van ver of dichtbij de voorbije maanden hebben meegewerkt, verdienen nu meer dan ooit een ontspannen avond en om in de schijnwerpers te worden gezet.”

De 300 aanwezigen werden tijdens het COVID-safe evenement getrakteerd op een heerlijke BBQ en een drankje. Sommigen strekten zelfs de benen en plaatsten tegen het einde van de avond een dansje.

Lieve Victor, voorzitter ELZ BraViO: “Onze dank aan alle mensen die geholpen hebben, kan niet groot genoeg zijn. Zonder hen was dit niet gelukt. We hopen dat we ook in de toekomst op hen kunnen rekenen bij het uitrollen van de derde prikken. In die zin hopen we van ons dankfeest ook een motivatiemoment is.”

Het groot aantal vrijwilligers was tijdens deze vaccinatiecampagne een hart onder de riem. Mede dankzij hen zijn er vandaag opnieuw perspectieven. Zij bewezen de laatste maanden dat solidariteit het beste middel tegen dit virus is.

Dit #Bedankt!-event werd opgezet door het evenementenbureau Sportizon in samenwerking met Scouts Vilvoorde die de bar heeft uitgebaat. Op die manier konden alle andere vrijwilligers en medewerkers ten volle van de avond genieten.