Vijfde editie SWITCH-campagne met pop-up loket op 22 oktober

Gepubliceerd op dinsdag 19 oktober 2021 17 u.
Switch van energieleverancier en bespaar op je energiefactuur. Kom vrijdag langs bij het pop-up loket van Energiesnoeiers. Breng zeker je huidige meterstanden van gas en of elektriciteit en laatste afrekeningsfactuur mee.

Energieleveranciers veranderen voortdurend hun tarieven. Heel wat mensen kunnen dan ook fors besparen op de energiefactuur door te 'switchen' van leverancier. Geen luxe, gezien de huidige snel stijgende prijzen! Overstappen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier is tegenwoordig gratis en erg eenvoudig. Maar die keuze is niet evident en hangt af van verschillende factoren.

In samenwerking met stad Vilvoorde organiseren de Energiesnoeiers voor de 5e keer de Switch-campagne. Iedereen is immers blij met een lagere energiefactuur! Tijdens de Switch-campagne organiseren de Energiesnoeiers een pop-up loket. Dat wordt voorzien op 22 oktober 2021, van 10 tot 16 uur, voor de ingang van administratief centrum Mattenkot (Lange Molensstraat 44). Bezoekers kunnen er langsgaan met alle vragen over hun energiecontract en -factuur. Er wordt gekeken of het huidige contract al dan niet voordelig is door een vergelijking te maken van alle andere leveranciers via de V-test van VREG. Indien gewenst, helpen ze overstappen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier.

Om dit alles te kunnen doen is het belangrijk dat bezoekers volgende informatie meebrengen:

  • de huidige meterstanden van gas en elektriciteit;
  • de laatste afrekeningsfactuur.

Schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis: “Gezien de forse stijging van de energieprijzen is het van belang dat de stad haar inwoners bijstaat bij het nakijken van hun energiecontract. Leveranciers vergelijken is geen evident werk, daarom deze Switch-campagne. Het pop-uploket is toegankelijk voor alle inwoners waarbij de energiesnoeier of expert van dienst je zal bijstaan met de nodige hulp en advies.”

Fatima Lamarti, schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen, vult aan: “Is jouw energiefactuur ook altijd zo hoog? Je bent zeker niet alleen! Heel wat mensen betalen te veel voor hun gas en elektriciteit. Dat komt onder meer doordat verschillende leveranciers allemaal verschillende prijzen hanteren, die ook nog om de haverklap veranderen. Wie geld wil besparen op de energiefactuur en graag een wissel wil laten uitvoeren door de Energiesnoeiers, is meer dan welkom aan het pop-uploket.”

Bezoekers die in aanmerking komen voor een gratis energiescan kunnen er meteen ook een afspraak maken voor een huisbezoek van de Energiesnoeiers.