Eerste straatvoetbaltoernooi voor meisjes in Vilvoorde op 24 oktober

Gepubliceerd op vrijdag 22 oktober 2021 16 u.
Zondag 24 oktober vindt in Vilvoorde de voorronde plaats van het allereerste straatvoetbaltoernooi voor meisjes. De aftrap wordt gegeven door ambassadeurs Mehdi Amri -wereldkampioen straatvoetbal - en Noor Vidts – ambassadeur stad Vilvoorde en olympische atlete - beide ook inwoners van Vilvoorde.

Straatvoetbal draagt vandaag de connotatie van een jongenssport. Niets is minder waar. Dat maakte de succesvolle fictiereeks Panna recent duidelijk (te bekijken op GoPlay.be). Hierin spelen vier jonge meisjes die zich proberen te bewijzen binnen het straatvoetbalmilieu de hoofdrol. Net als in de nieuwe online fictiereeks PANNA wil de sportzender meisjes met een voorliefde voor (straat)voetbal ook in real life aanmoedigen hun passie te volgen, hun sportschoenen aan te trekken en mee te strijden voor een allereerste gouden medaille. Een van de vier voorrondes gaat door in Vilvoorde op de Grote Markt op zondag 24 oktober om 13 uur. MC Lieven Ndala zal zorgen voor de nodige aanmoedigingen. Het belooft een spannende, maar vooral fijne, leerrijke namiddag te worden. De winnaressen uit Vilvoorde strijden vervolgens op 6 november voor nationaal goud op de finale in Antwerpen.

Schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati: “Vilvoorde is straatvoetbal en straatvoetbal is Vilvoorde. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we het allereerste straatvoetbaltornooi voor meisjes kunnen ontvangen in Vilvoorde. We hebben als stad niet voor niets de Grote Markt ter beschikking gesteld voor dit tornooi. Dit geeft aan dat straatvoetbal en dan specifiek voor meisjes voor ons heel belangrijk is.”