De Sint komt naar Vilvoorde op zaterdag 20 november

Gepubliceerd op woensdag 10 november 2021 14 u.
Vorig jaar sprak de goedheilige man alle brave Vilvoordse kinderen toe via een videoboodschap maar dit jaar ontvangen de stad, de Vilvoordse Handelaars en Ring-tv de Sint opnieuw in Vilvoorde. Er zijn uiteraard een aantal coronamaatregelen.

BELANGRIJK: Iedereen vanaf 10 jaar moet een mondmasker dragen bij de intrede van de Sint. Iedereen vanaf 12 jaar moet ook het Covid Safe Ticket en de identiteitskaart tonen bij de ingang.

“De Sint is ons ook dit jaar niet vergeten. Ondanks de coronamaatregelen, zal de oude man Vilvoorde opnieuw aandoen met zijn boot. Het is belangrijk dat de Sint in veilige omstandigheden de kinderen kan ontvangen, zodat hij ons volgend jaar weer kan bezoeken. Zijn Pieten zullen voor de nodige animatie zorgen net zoals het paard en kar van de sint dat door onze stad zal cruisen.” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

De Sint en zijn Zwarte Pieten worden per schip om 10 uur verwacht aan de Steenkaai. De kinderen zijn er welkom vanaf 9 uur. De zone aan de Steenkaai wordt afgesloten en is enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket (CST). Het CST plus tonen van de identiteitskaart is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar en moet getoond worden aan de ingang van de zone. Iedereen vanaf 10 jaar is verplicht een mondmasker te dragen.

Aan de Steenkaai zal er een Pieten-DJ zijn die iedereen doet meezingen en dansen met de animatoren. De Sintologen testen uit wat je weet over de Sint, de Sintelijke Lakeien leren je op de juiste manier zwaaien en misschien kom je er ook wel Conchita en heel wat ambiancepieten tegen?

We raden bezoekers aan te voet of met de fiets te komen. Er wordt een extra fietsenstalling voorzien. De wagen gratis parkeren kan op de parking Zenne achter het ziekenhuis (Zennelaan), vanwaar een wandelpad onmiddellijk aan de kade uitkomt. Parkeren aan de kade en in het Kanaalpark is onmogelijk. Gratis parkeren is ook mogelijk in de Havenstraat. 

Vanaf 11.15 uur kunnen de kinderen een bezoek brengen aan de Sint in het stadhuis. Er is animatie voorzien voor de wachtende kinderen. Bezoek op het stadhuis gebeurt per gezin en op veilige afstand van de Sint. Het dragen van een mondmasker is verplicht in het stadhuis voor iedereen vanaf 12 jaar. De Zwarte Pieten die in contact komen met de kinderen dragen een mondmasker.

Verschillende Pieten zullen die dag ook voor animo zorgen op de markt.

Om 14 uur vertrekken de Sint en zijn gevolg voor een wandeling door het handelscentrum van Vilvoorde. We raden iedereen aan om ook dan voldoende afstand te houden en indien nodig een mondmasker te dragen.

Ring-tv zal een volledige reportage maken van de aankomst van de Sint in Vilvoorde die daarna uitgezonden wordt.