Stad roept op om basismaatregelen toe te passen om stijging coronacijfers tegen te gaan

Gepubliceerd op woensdag 10 november 2021 16.45 u.
De laatste week kent Vilvoorde net als alle andere steden en gemeenten een stijging van de coronacijfers. De stijging is niet alarmerend maar zit in alle leeftijdsgroepen en vindt door de lagere vaccinatiegraad makkelijker zijn weg.

Bijkomende maatregelen zijn voorlopig niet aan de orde maar de stad roept iedereen op om de basismaatregelen overal toe te passen:

  • Gebruik van Covid Safe Ticket in horeca, fitnesszaken en bij events. De politie zal hierop extra toezicht houden.
  • De bestaande mondmaskerplicht in winkels, stations, openbaar vervoer en stadsgebouwen blijft gelden en wordt sterk aangeraden op drukke plaatsen zoals de wekelijkse markten.
  • Ventilatie en controle van de luchtkwaliteit van binnenruimtes en kleedkamers is essentieel. Slecht verluchte ruimtes zorgen voor een snelle overdracht van het virus. Daarom worden uit voorzorg de kleedkamers van de stedelijke sporthal en de luchthal in Houtem tijdelijk gesloten voor iedereen. Scholen en verenigingen worden gevraagd om maximaal in te zetten op ventilatie.
  • Wie zich nog wil laten vaccineren kan een afspraak maken in VC Schaarbeeklei. Alle informatie is terug te vinden op: https://www.vcschaarbeeklei.be/