Studieplek op afspraak in Huis van de Mens en in cc Het Bolwerk

Gepubliceerd op donderdag 25 november 2021 16 u.
Het einde van het jaar betekent ook dat de eerste blokperiode van het nieuwe schooljaar in aantocht is. Ook in deze periode organiseert de stad net als de voorbije jaren een studieplek waar leerlingen en studenten terecht kunnen.

Deze keer verhuist de studieplek naar het Huis van de Mens in Geldersstraat (Frans) 23. De studieplek zal van 29 november tot 28 januari alle weekdagen open zijn van 9.00 tot 21.00 uur. Leerlingen uit het secundair onderwijs en studenten uit hoger onderwijs kunnen op afspraak komen studeren. Er zijn 16 plaatsen beschikbaar en wifi en toezicht is voorzien. De richtlijnen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus worden in acht genomen. In het weekend kunnen leerlingen en studenten terecht in cc Het Bolwerk van 9.00 tot 21.00 uur. Hier zijn 14 plaatsen beschikbaar. 

“Het is essentieel dat leerlingen en studenten bij het voorbereiden van examens, een stille en comfortabele plek hebben om te studeren. Met de studieplek bieden we een oplossing voor jongeren die thuis geen bureau, wifi of eigen kamer hebben waar ze rustig kunnen studeren.” aldus schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti.

Om een plaats te reserveren kan je contact opnemen met de dienst Gelijke Kansen via e-mail naar gelijke.kansen@vilvoorde.be of via het telefoonnummer 02 255 46 89.