Vilvoorde doet mee aan Schrijfmarathon Amnesty International

Gepubliceerd op woensdag 1 december 2021 13 u.
Ieder jaar rond 10 december, Internationale dag van de Mensenrechten, worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Oók in Vilvoorde komen mensen samen tijdens de Schrijfmarathon van Amnesty International. Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtencampagne.

Tijdens de Schrijfmarathon schrijven mensen van over de hele wereld stapels brieven naar machthebbers om hen onder druk te zetten het onrecht in hun land aan te pakken. Dit jaar eist Amnesty International opnieuw gerechtigheid voor tien moedige mensen en groepen die onze steun hard nodig hebben. Onder hen een 15-jarige journaliste van de bezette Westelijke Jordaanoever die met de dood bedreigd wordt, een milieuactivist uit Guatemala die gevangen zit omdat hij een van de heilige rivieren in zijn land wil beschermen, een Mexicaanse vrouwenrechtenactiviste die een schietpartij door de politie overleefde en een Oekraïense ngo die al verschillende keren werd aangevallen omdat ze opkomt voor LGBTI+-rechten. Laat ook je stem horen tegen dit onrecht en schrijf mee. Elke actie telt!

Brieven schrijven werkt!

Als we samen in actie komen, kunnen we voor verandering zorgen. Dat bewijst de Schrijfmarathon ieder jaar opnieuw. Vorig jaar werden wereldwijd meer dan 4 496 875 brieven, kaartjes en handtekeningen verstuurd. Die zorgden al snel voor impact. Vier van de tien mensen voor wie we schreven zijn intussen vrij! En ook voor de andere personen maakten de vele steunbetuigingen en internationale aandacht een groot verschil.

Ook Vilvoorde doet mee

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti: “Laat ook je stem horen tegen dit onrecht en schrijf mee. De hele maand december staan er schrijfstanden in Bibliotheek Vilvoorde, in cc Het Bolwerk, in de wachtzaal van het administratief centrum Mattenkot en in lokale dienstencentra waar je een brief of postkaart kan schrijven om zo het onrecht aan te klagen. Je kan ook thuis schrijven of online deelnemen. Help mee om er ook dit jaar een succes van te maken!

Meer informatie

Adressen waar je heel de maand december een brief kan schrijven

  • Bibliotheek Vilvoorde, Grote Markt 9
  • cc Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17
  • administratief centrum Mattenkot, Lange Molensstraat 44
  • Lokaal dienstencentrum De Meer, Harensesteenweg 72
  • Lokaal dienstencentrum Kassei, Vlierkensstraat 83A
  • Lokaal dienstencentrum Far-West, Maurits Duchéhof 104
  • Lokaal dienstencentrum Den Dries, Trekelsstraat (Karel) 46

Wie liever van thuis online meeschrijft kan terecht op: https://www.amnesty-international.be/voer-actie/lopende-acties