Nachtbus op oudejaarsnacht

Gepubliceerd op woensdag 29 december 2021 14.15 u.
Sinds 2009 rijdt de nachtbus 282 tijdens oudejaarsnacht elk uur heen en terug op het traject Mechelen-Zemst-Vilvoorde. Ook op deze oudejaarsnacht zal de nachtbus worden ingezet door De Lijn, in samenwerking met stad Mechelen, gemeente Zemst en stad Vilvoorde.

De nachtbus volgt de route van lijn 282. “Ook dit jaar wordt er een nachtbus ingezet tijdens oudejaarsavond. We hopen dat iedereen op een veilige manier het nieuwe jaar kan ingaan. De huidige situatie vraagt nog steeds om oudejaar in beperkte kring te vieren. Veilig thuiskomen is daarnaast nog steeds even belangrijk zoals altijd.”, zegt de burgemeester van stad Vilvoorde Hans Bonte.

De reizigers die gebruik willen maken van deze nachtbus betalen de vervoerskosten aan De Lijn.

Reizigers met een geldig vervoersbewijs van De Lijn (zoals bijvoorbeeld abonnementen) hoeven die avond niet te betalen. Reizigers zonder geldig vervoersbewijs betalen 4 euro voor een rit heen en terug. Het Oudejaarsticket is te koop in de Lijnwinkels en aan bepaalde ticketautomaten vanaf 16 december 2021 tot en met 1 januari 2022. Het Oudejaarsticket is pas geldig vanaf 18 uur op 31 december 2021. De reiziger kan ook een sms-oudejaarsticket aankopen door ‘EVENT’ te sturen naar 4884 (4 euro + 0,15 euro mobiele operatorkosten). Dit sms-ticket kan pas op 31 december om 18 uur aangekocht worden en is 24 uur geldig vanaf het moment van aankoop. De reiziger kan ook een M-ticket aankopen via het persoonlijk account op de website. De dienstregeling van de nachtbus op lijn 282 vind je terug op de website of de app van De Lijn.

De regeling van de nachtbus op lijn 282 wordt georganiseerd door De Lijn in samenwerking met stad Mechelen, gemeente Zemst en stad Vilvoorde. Meer informatie over de dienstregeling van De Lijn op oudejaarsnacht kan je hier terugvinden.