Makkelijk van energieleverancier switchen dankzij pop-uploket op 13 januari

Gepubliceerd op maandag 10 januari 2022 17 u.
Switch van energieleverancier en bespaar op je energiefactuur. Kom donderdag 13 januari langs bij het pop-up loket van Energiesnoeiers. Breng zeker je huidige meterstanden van gas en of elektriciteit en laatste afrekeningsfactuur mee.

Er gebeurt heel wat op de energiemarkt. De prijzen stijgen en onlangs ging De Vlaamse Energieleverancier failliet. Vilvoordenaars die hierbij klant waren dienen een nieuwe leverancier te zoeken. Maar ook voor andere stadsgenoten kan het interessant zijn om prijzen te vergelijken. Overstappen naar een nieuw energiecontract of nieuwe leverancier is tegenwoordig gratis en eenvoudig. Maar die keuze maken is niet altijd evident en hangt af van verschillende factoren.

Om de inwoners hier in bij te staan organiseert de stad samen met de Energiesnoeiers en Mivavil een nieuwe editie van de Switch-campagne. Tijdens de Switch-campagne openen de Energiesnoeiers een pop-up loket. Dat wordt voorzien op 13 januari 2022, van 10 tot 16 uur, voor de ingang van administratief centrum Mattenkot (Lange Molensstraat 44). Bezoekers kunnen er, zonder afspraak, langsgaan met alle vragen over hun energiecontract en -factuur. Er wordt gekeken of het huidige contract al dan niet voordelig is door een vergelijking te maken van alle andere leveranciers via de V-test van VREG. Indien gewenst, helpen ze overstappen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier.

Om dit alles te kunnen doen is het belangrijk dat bezoekers volgende informatie meebrengen:

  • de huidige meterstanden van gas en elektriciteit;
  • de laatste afrekeningsfactuur.

Schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis: “Gezien de forse stijging van de energieprijzen en het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier willen we onze inwoners zo goed mogelijk bijstaan in het vergelijken van energieprijzen en het vinden van de voordeligste energieleveranciers. We herhalen daarom voor een tweede keer de Switch-campagne waarbij het pop-up loket toegankelijk is voor al onze inwoners die advies en begeleiding wensen rond hun energiecontract.

Bezoekers die in aanmerking komen voor een gratis energiescan kunnen er meteen ook een afspraak maken voor een huisbezoek van de Energiesnoeiers.