De leukste vakantie beleef je ook in 2022 in Vilvoorde

Gepubliceerd op vrijdag 14 januari 2022 9.15 u.
Maandag 17 januari openen de inschrijvingen voor de activiteiten van de vakantieopvang zoals speelpleinen, sportkampen en nog veel meer. Dit jaar kan je direct voor meerdere vakantieperiodes inschrijven.

De Leukste Vakantie, het verzamelde aanbod van vakantieopvang tijdens de schoolvakanties van de stad en haar partners, komt er weer aan. Maandag 17 januari om 9 uur openen de inschrijvingen voor tal van activiteiten, kampen en uitstappen. Nieuw dit jaar is dat je direct tot en met de herfstvakantie kan inschrijven. Zo plan je zorgeloos je eigen vakantie.

Met gemiddeld 350 vakantieplaatsen en een piek tot 480 vakantieplaatsen per week is het ons menens met ons voornemen om de wachtlijsten voor onze vakantiewerkingen weg te werken. Daarbovenop komt dan nog het waardevolle aanbod van onze verenigingen en enkele professionele partners. Allemaal samen maken zij De Leukste Vakantie.” aldus schepen van jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Een uitgebreid aanbod voor alle leeftijden

Voor kinderen uit de basisschool (3-12 jaar) is er opnieuw een waaier aan mogelijkheden met speelpleinen voor kinderen die houden van spel en plezier, sportkampen voor zij die willen proeven van verschillende en vernieuwende sporten en socio-culturele kampen zoals theater-, musical- of STEMkamp. Met speelpleinlocaties in Houtem, Centrum en Kassei en sportkampen in Faubourg en Koningslo kan ieder kind dicht bij huis terecht voor vakantieopvang.

Schepen El Boudaati: “Dit jaar focussen we op de verdere ontdubbeling van de sportkampen met het nieuwe .K in Koningslo als tweede locatie. Daarnaast bieden we ook heel wat vernieuwende thematische kampen en enkele cultureel educatieve kampen aan. Voor ieder wat wils!”

Tienerwerking Mish Mash staat opnieuw klaar om tieners tussen 12 en 15 jaar een fantastische tijd te bezorgen met uitstappen, workshops en urban sports. Daarnaast zal Mish Mash ook deze zomer naar de verschillende wijken komen met een buurtaanbod gericht op kinderen en jongeren.

Een handig overzicht van alle activiteiten per vakantie en opgedeeld per leeftijdscategorie met inbegrip van extra informatie vind je terug in de De Leukste Vakantie-folder. Lees de folder via de website van de stad of haal een papieren versie op in één van de stadsgebouwen.

Inschrijven

Voor inwoners van Vilvoorde openen de inschrijvingen voor alle vakantiekampen van 2022 op maandag 17 januari vanaf 9 uur. Voor niet-inwoners is dit 31 januari. Inschrijven kan via de website of na afspraak aan het loket van de dienst Vrije Tijd in het administratief centrum Mattenkot.

Door de inschrijvingen van alle kampen in januari te starten, hebben we dubbele winst: mensen hebben sneller garantie dat de vaak noodzakelijke opvang vastligt en kunnen beginnen plannen. Daarnaast kunnen we als stad beter onze sociale rol vervullen voor zij die het nodig hebben. Inkomprijzen kunnen we nu gespreid laten betalen via een afbetalingsplan. We maken er ook een strijdpunt van dat al het aanbod toegankelijk is met de Vrijetijdspas zodat ook kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen deelnemen. Met de Vrijetijdspas krijgen ze 80% korting bij onder andere speelpleinen en sportkampen en 50% bij de activiteiten van Mish Mash. Als stad geven we hier zelf het goede voorbeeld en het doet me dan ook plezier dat de externe aanbieders ook Vrijetijdspastarieven hanteren.” aldus schepen El Boudaati.

COVID-19

Ook in 2022 is COVID-19 een factor om rekening mee te houden. Inschrijven voor Mish Mash (Krokus- en Paasvakantie) en speelpleinen (alle vakanties) kan enkel per volledige week. Daarnaast doet de stad er alles aan om de activiteiten zo veilig mogelijk te organiseren en alle geldende maatregelen op te volgen.