Slotmoment Boekenstoet

Gepubliceerd op vrijdag 18 maart 2022 12 u.
De afgelopen maanden werd er dankzij de derde editie van Boekenstoet weer veelvuldig voorgelezen in 26 Vilvoordse huiskamers.

Tijdens Boekenstoet lezen vrijwilligers tien keer een uurtje voor bij anderstalige gezinnen met jonge kinderen. Vrijwilliger Lieve nam voor de tweede keer deel: “Ik lees zelf heel graag. Ik vind het leuk om de goesting in lezen bij kinderen te stimuleren en mijn enthousiasme voor lezen te delen.” De vrijwilligers maakten naast het voorlezen ook tijd voor een bezoek aan de bibliotheek en een lokale activiteit. Met The Hedge lazen ze boekjes over natuur, tekenden dieren en maakten ze hun eigen vogelvoer.

Op zaterdag 26 maart wordt Boekenstoet feestelijk afgesloten in de bibliotheek. Van 11 tot 12 uur zijn alle vrijwilligers en gezinnen welkom voor het wekelijkse voorleesuurtje. Om 12 uur ontvangen de deelnemers een diploma en kunnen ze napraten over het project.

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti: “Ik ben blij dat de derde editie van Boekenstoet opnieuw een succes was. Via het project willen we inzetten op taalstimulering, leesbevordering en integratie. Kinderen kunnen in hun vertrouwde omgeving kennismaken met Nederlandstalige boeken en spelletjes. Door de lokale activiteit en het bezoek aan de bibliotheek, leren ze ook de culturele mogelijkheden in Vilvoorde beter kennen.”

Boekenstoet is een voorleesproject georganiseerd door stad Vilvoorde, de provincie Vlaams-Brabant en de Vilvoordse basisscholen.

In oktober 2022 start de vierde editie van Boekenstoet. Wil je ook als vrijwilliger gaan voorlezen bij gezinnen thuis en kan je je 10 keer een uurtje vrijmaken tussen oktober 2022 en maart 2023? Stuur dan een e-mail naar gelijke.kansen@vilvoorde.be of bel naar 02 255 79 31. Meer informatie vind je op: https://vrijwilligerswerk.be/vacature/38280-vrijwilliger-boekenstoet.