Nieuwe mural in Vilvoorde door kunstenaar Gijs Coenen

Gepubliceerd op maandag 4 april 2022 9 u.
Vilvoorde telt meer dan 50 verschillende street art werken van nationale en internationale artiesten. Begin april komt daar een nieuwe mural bij: een werk van kunstenaar Gijs Coenen aan de achterkant van de Harensesteenweg 228.

Stad Vilvoorde zet al jaren in op street art en staat op het internationale Street Art Cities platform tussen andere grote steden als Gent en Brussel. Met nieuw werk van beeldend kunstenaar Gijs Coenen breidt het aanbod opnieuw uit. Coenen woonde en werkte de afgelopen vijf jaar in Vilvoorde. Hij creëert objecten die half sculptuur, half speelobject zijn. In zijn schilderijen gaat de kunstenaar op zoek naar een visueel evenwicht door kleuren, geometrie en compositie te bespelen. Het spel wordt gebruikt als een katalysator voor een kunstwerk. Meer werk van Coenen vind je op: www.gijscoenen.com.

Light is Coming from the Left

Het werk dat Coenen ontwikkelde voor de Harensesteenweg 228, toont twee geometrische vormen in een fel wit licht. Een zwarte slagschaduw aan de rechterkant geeft de indruk dat het licht van links komt. De twee geometrische vormen zitten, tot buigens toe, geklemd tussen het uiteinde van het schilderij en de zware, zwarte massa. Light is Coming from the Left is een spel van kleur, geometrie en perceptie.

“Ik heb Gijs Coenen een aantal jaar geleden ontmoet in zijn atelier in Vilvoorde, waar ik fan ben geworden van zijn werk. Street art is dé manier om verborgen en ongekende plekken in Vilvoorde te leren kennen. Daarbij zorgt het voor een mooie en aantrekkelijke stad. De afgelopen jaren hebben we dan ook fors geïnvesteerd in street art, en er zullen nog heel wat pareltjes bijkomen.” benadrukt schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

De Vilvoordse street art parels zijn te ontdekken via de street art toer op www.vilvoorde.be/vilvoordse-street-art.