Infoavond voor opvanggezinnen en vrijwilligers

Gepubliceerd op dinsdag 5 april 2022 9 u.
Begin maart riep de stad mee op voor de #plekvrij-campagne van staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi. Heel wat Vilvoordenaars openden hun deuren en stelden zich kandidaat. Op woensdag 6 april organiseert stad Vilvoorde een infoavond.

Begin maart riep de stad mee op voor de #plekvrij-campagne van staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi. Heel wat Vilvoordenaars openden hun deuren en stelden zich kandidaat. De stad riep daarnaast ook iedereen op die andere hulp wou bieden zich te helpen. Binnen het buddy-systeem kunnen mensen zo contactpersoon worden voor een vluchteling en de persoon wegwijs maken in de stad. Ook hier kreeg de stad heel wat kandidatuurstellingen.

Op woensdag 6 april organiseert stad Vilvoorde een infoavond voor (kandidaat) opvanggezinnen en buddy’s voor Oekraïense vluchtelingen in het stadhuis. Iedereen die zich al kandidaat stelde, maar ook mensen die de stap nog willen zetten, kan die avond met vragen terecht bij de betrokken diensten.

Op zaterdag 2 april werd al een onthaal- en ontmoetingsmoment georganiseerd tussen Oekraïense vluchtelingen en Vilvoordenaars met Oekraïense roots. Burgemeester Hans Bonte: “Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen aanwezig waren. De contacten die zo konden gelegd worden tussen vluchtelingen en Oekraïense Vilvoordenaars zorgen ervoor dat mensen die zoveel hebben moeten achterlaten, toch een beetje iets vertrouwd konden vinden. Met de infoavond van woensdag hopen we de match te kunnen maken met de Vilvoordenaars die zich kandidaat hebben gesteld om deuren en hart te openen.”

Praktisch

Geïnteresseerden zijn welkom op 6 april om 18 uur in het stadhuis, ingang Grote Markt.