STEAM-atelier tijdens paasvakantie

Gepubliceerd op dinsdag 5 april 2022 9 u.
Stad Vilvoorde organiseert van 11 tot 14 april samen met provincie Vlaams-Brabant en BAMM! vzw een STEAM-atelier voor 42 leerlingen uit de 3e graad van het basisonderwijs.

Vanuit verschillende kunstdisciplines maken de leerlingen een halve dag kennis met de onderdelen van STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Het tweede deel van de dag wordt ingevuld door Vilvoordse sportverenigingen en vrijetijdspartners: Circolito, The Hedge en Vilvoorde City.

“Vanuit de stad streven we naar maximale ontwikkelingskansen voor alle kinderen en zijn we druk bezig met het opzetten van Brede School-initiatieven. Het STEAM-atelier is daar een mooi concreet voorbeeld van. Hier doen de leerlingen spelenderwijs aan taalverwerving én maken ze kennis met het vrijetijdsaanbod in Vilvoorde. Onderzoek toont al langer aan dat kinderen ook buiten de schoolcontext kunnen leren en dat stimuleren we door deze ateliers.” aldus schepen voor financiën, onderwijs, flankerend onderwijs en dierenwelzijn Jo De Ro.

Om het STEAM-atelier te realiseren stelt GO!-basisschool Kaleido hun gebouw ter beschikking. Birgit Turf, directrice GO!-basisschool Kaleido: “Via de STEAM-workshops komen leerlingen op een leuke manier in aanraking met kunst, cultuur en sport. Wij vinden het fijn dat zij op deze manier de kans krijgen om hun talenten te ontdekken. Zij kunnen enkele dagen creatief bezig zijn en spelenderwijs de Nederlandse taal verder ontwikkelen.”