Vilvoorde trapt het voorjaar in gang met fietslessen voor groot en klein

Gepubliceerd op woensdag 27 april 2022 8 u.
Fietsen is een duurzame en gezonde manier om je te verplaatsen door de stad. Stad Vilvoorde en provincie Vlaams-Brabant geven met Fietsen voor volwassenen mensen de kans om te leren fietsen.

Stapsgewijs leren de deelnemers de fiets kennen, evenwicht bewaren en hoe veilig te fietsen in het verkeer. Door het project te spreiden over 8 lessen maken deelnemers op eigen tempo vordering en na een lessenreeks fietsen 8 op de 10 deelnemers zelfstandig.

Op dinsdag 19 april startten 12 volwassenen met hun eerste fietsles. Ook in het najaar staat er nog een lessenreeks Fietsen voor volwassenen gepland. Meer info vind je op: www.vilvoorde.be/lerenfietsen.

Met fietsen voor volwassenen doen we aan sociale sportpromotie. Want kunnen fietsen is niet enkel goed voor de gezondheid, het is ook een middel tegen sociale isolatie en een troef op de arbeidsmarkt. Daarom hebben we het aantal lessen ook uitgebreid naar 8 en organiseren we zowel in het voorjaar als in het najaar een lessenreeks voor 12 deelnemers. Dit is nodig, want de huidige lessenreeks zat onmiddellijk vol.”, aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Kijk ik fiets!

Op zaterdag 21 mei zijn de kinderen aan de beurt. De allerkleinsten leren samen met mama of papa onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever fietsen zonder steunwieltjes. Na twee uurtjes vallen en opstaan kunnen ook zij al fietsend op ontdekking. De Kijk ik fiets! sessie gaat door op het Bolwerkplein van 9.30 uur tot 12 uur. Inschrijven kan via www.vilvoorde.be/kijkikfiets.