Oprichtster #fanvilvoorde wordt nieuwe stadsambassadeur

Gepubliceerd op maandag 2 mei 2022 16 u.
In 2017 beet Ish Ait Hamou de spits af als eerste stadsambassadeur.

Hij werd in 2018 opgevolgd door de firma Ecoworks. Eind 2019 werd de titel van stadsambassadeur toegekend aan Kristien Bonneure en Lucas Vanclooster, later ging de titel postuum naar hun overleden zoon Frederik. In 2021 trok stad Vilvoorde volop de kaart van de sport en werd meerkampster Noor Vidts de vierde stadsambassadeur.

In 2022 kiest stad Vilvoorde voor een Pjeirefretter pur sang als nieuwe stadsambassadeur. Lene Bettens is een geboren en getogen Vilvoordse, actief in het medialandschap en oprichtster van de #fanvanvilvoorde. Met deze hashtag en verschillende acties, zowel online als offline, zet ze Vilvoorde positief in de spotlights. De kersverse stadsambassadeur benadrukt: "#fanvanvilvoorde is ontstaan uit het idee dat de Vilvoordenaars wat meer fierheid mogen laten zien."

Lene is een exponent van de positieve dynamiek in onze stad. Haar professioneel engagement en de mediawereld combineert ze sinds jaar en dag met een ongezien engagement om de positieve kanten van het Vilvoords stadsleven te belichten. Op die manier werkt ze ongevraagd en vrijwillig mee aan het fierheidsgevoel in onze stad”, bevestigt burgemeester Hans Bonte.

Op 2 mei ontving Lene Bettens de titel van stadsambassadeur uit handen van het stadsbestuur en ondertekende ze het Gulden Boek van de stad. De stadsambassadeur ontvangt een bedrag van 1 000 euro dat besteed kan worden aan een eigen project of aan een goed doel dat ze een warm hart draagt. Daarnaast verzorgt de stadsambassadeur een jaar lang een rubriek in de Vilvoordse Stadskrant. Tot slot wordt een stadsambassadeur uitgenodigd op officiële evenementen van de stad en promoten ze de stad zoveel als mogelijk.