Vilvoorde maakt zich op voor feestweekend - neem fiets of bus om naar centrum af te zakken

Gepubliceerd op woensdag 4 mei 2022 14 u.
Het komende weekend is er heel wat te beleven in Vilvoorde. Na 2 jaar zonder Troostkermis en Jaarmarkt kunnen we dit jaar eindelijk opnieuw hét evenement van Vilvoorde vieren. Troostkermis opent zaterdag 7 mei, de Jaarmarkt houden we op 9 mei.

Het volledige programma is te vinden op www.vilvoorde.be/jaarmarkt.

Daar bovenop houdt NINA, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws, met hun roze karavaan halt in Vilvoorde met NINA & The City op zaterdag 7 en zondag 8 mei. Wat je die twee dagen allemaal kan doen, vind je op www.hln.be/nina/city/vilvoorde.html.

Om beide evenementen veilig te laten verlopen, voorzien we heel wat verkeersmaatregelen. Troostkermis neemt de Rooseveltlaan (Franklin) en de Tyndaleparking in. Daarnaast zijn heel wat straten autovrij op de dag van de jaarmarkt. De markten van zaterdag 7 en 14 mei en woensdag 11 mei vinden plaats op de Mechelsesteenweg tot aan de Willemsstraat (Jan Frans). Houd er rekening mee dat je op die dagen ook hier niet zal kunnen parkeren.

Wens je dit weekend af te zakken naar het centrum? Dan maak je best gebruik van het openbaar vervoer of de fiets. Dit weekend kan je met de bus voordelig reizen aan een tarief van 1 euro heen en terug. Alle lijnbussen die Vilvoorde aandoen, kunnen genieten van dit voordeeltarief. Deze bussen stoppen aan het station van Vilvoorde.

Om van dit tarief te genieten moet je:

  • Een sms sturen met de code VILVOORDE naar het nummer 4884.
  • Dit kan enkel tussen 7 en 9 mei 2022.
  • Per dag kan 1 ticket aangevraagd worden voor maximum 5 personen die samen reizen.

Daarnaast plaatsen we voor de jaarmarkt extra onbewaakte fietsparkings op de Nowélei (Jean-Baptiste) ter hoogte van het Portaelsplein én in het Tyndalepark (William).