Stad Vilvoorde steunt startende ondernemers via START.huis

Gepubliceerd op vrijdag 6 mei 2022 14 u.
Stad Vilvoorde schakelt een versnelling hoger bij het ondersteunen van startende ondernemers. Zo wordt het pand Leuvensestraat 73 (voormalige Blokker) tijdelijk ingehuurd door de stad en ter beschikking gesteld aan startende ondernemers.

Dit wordt mee mogelijk gemaakt via het ‘Wijkverbeteringscontract’, een subsidie die Vlaanderen recent nog toekende aan de stad.

Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois licht toe: “Met de opening van het START.huis, zoals we de plek dopen, zetten we een volgende belangrijke stap in ons Vilvoordse startersbeleid. Dankzij de steun van de Vlaamse overheid kunnen we vanaf nu ook fysieke ruimte aanbieden aan mensen die eens willen proeven van het ondernemerschap, zonder dat zij meteen een dwingend en volwaardig handelshuurcontract moeten aangaan”.

In de stad ontstaat zo een vruchtbare omgeving voor starters. Naast de samenwerking met Broeilab (invulling van leegstaande handelspanden met starters) en het Startersloket (gratis ondersteuning voor het opstarten van een zaak), is het START.huis een waardevolle aanwinst. Schepen Cortois: “In de inspirerende omgeving van het START.huis kan je als beginnend ondernemer een paar vierkante meter huren op maandbasis. Ideaal om je idee, project, of product eens uit te testen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kan je live proeven van het ondernemen. We houden de drempel heel bewust zo laag mogelijk om iedereen een kans te geven. Ben je dus een maker en/of een doener, aarzel dan niet om je kandidatuur in te dienen.”

Het START.huis blijft tot eind 2025 actief, en zal regelmatig op een andere locatie terug te vinden zijn. Kandidaten kunnen zich aanmelden via www.vilvoorde.be/starthuis.