Stad Vilvoorde creëert 'Lisa was here'

Gepubliceerd op vrijdag 6 mei 2022 14.05 u.
Interactief stadsspel is gebaseerd op de telenovelle Lisa.

In Vilvoorde is de grootste mediacluster van Vlaanderen gevestigd. Je kan zomaar op bekende Vlamingen botsen dankzij de vele tv- en opnamestudio’s. Onder meer mediabedrijf DPG Media en soortgenoten zoals productiehuis Woestijnvis, RingTV, Humo en Videohouse zijn gevestigd in Vilvoorde. Hierdoor is Vilvoorde een frequent gebruikte filmlocatie voor tv-opnames.

De telenovelle Lisa wordt sinds januari 2021 uitgezonden op de commerciële zender VTM. Acteurs Tinne Oltmans, Oscar Willems en Anouck Luyten spelen de hoofdrol. De telenovelle vertelt een romantisch en spannend verhaal over de creatieve maar verlegen Lisa die het hoopt te maken in de hippe marketingwereld. In februari ging het tweede seizoen van start.

Alle buitenlocaties worden gefilmd in Vilvoorde, waardoor de stad heel goed in beeld wordt gebracht. Enkele blikvangers zijn hotel The Logde, park Drie Fonteinen, De Kruitfabriek, Hanssenspark en tapasbar Cantina Caramba.

In de telenovelle Lisa krijgen kijkers verschillende leuke en hippe plekjes in Lisa’s thuisstad Vilvoorde te zien. Het interactief stadsspel geeft ‘Lisa-fans’ de kans om deze verschillende opnamelocaties en leuke hotspots in onze stad te ontdekken. Als mediastad willen we de spelers van het spel ook een blik achter de schermen gunnen, zo krijgt het spel ook een leerrijk aspect. We hopen heel wat fans naar onze stad te kunnen trekken en ze te verrassen met wat we allemaal te bieden hebben”, aldus schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis. 

Een blik achter de schermen

De interactieve wandeling brengt je langs de opnamelocaties van de telenovelle Lisa. Neem je smartphone en bekijk scènes uit de reeks die op diverse plaatsen in Vilvoorde zijn opgenomen. De televisiemakers vertellen telkens over het werk achter de schermen en nemen je mee in de wondere wereld van een TV-productie. Op elke locatie krijg je ook een leuke opdracht of een vraag voorgeschoteld die je vlot kan beantwoorden als je goed geluisterd hebt.

De tocht speelt zich volledig buiten af en is gericht op spelers vanaf 12 jaar en gezinnen met kinderen. Reken op zo’n twee à drie uur tijd om te spelen.

Je kan de interactieve wandeling op elk moment van de dag starten, door aan de het stadhuis contact op te nemen met Lisa via Facebook Messenger. Zij zal jullie briefen over het spel.

Zin om te spelen? Zorg dan zeker dat één iemand van je team nauwkeurig de instructies volgt op www.vilvoorde.be/lisastadsspel!

Meet & Greet Tinne Oltmans

Tijdens de NINA-dagen op 7 & 8 mei kan je het stadsspel alvast komen spelen! Actrice Tinne Oltmans komt bovendien naar Vilvoorde voor een Meet & Greet met haar fans op zondag 8 mei tussen 14 en 15 uur. Afspraak aan de NINA-stand, ter hoogte van de Leuvensestraat 43.