Job- en opleidingsbeurs op donderdag 2 juni in Vilvoorde

Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2022 9 u.
Op donderdag 2 juni 2022 organiseert VDAB samen met de lokale besturen van Vilvoorde, Grimbergen en Machelen een regionale jobbeurs.

Door dit te organiseren en te combineren met de opleidingsbeurs georganiseerd door de VDAB wordt ingezet op het dichter bij elkaar brengen van de opleidingscentra, de werkgevers en de werkzoekenden om tot een positieve uitwisseling te komen.

"Solliciteren of ontdekken wie je talenten kan gebruiken of waar je je talenten kan ontwikkelen, is niet voor iedereen even gemakkelijk. Anderzijds raken er steeds meer vacatures niet ingevuld en worden er tal van opleidingen aangeboden, een ontmoetingsplaats zoals deze jobbeurs is dan ook voor alle partijen nodig en belangrijk", verklaart schepen van Welzijn van Grimbergen Jean-Paul Windelen.

Zoals de voorbije maanden al vaker in het nieuws verscheen, ervaart onze arbeidsmarkt momenteel een krapte. Dit is niet anders voor de regio van Vilvoorde, Grimbergen en Machelen waar de VDAB voorbije maanden zo’n 6 895 vacatures heeft ontvangen. Ondanks de krapte wordt er vaak in vacatures naar specifieke profielen, diploma’s en competenties gevraagd.

‘Johan Viaene’, provinciaal directeur VDAB: ""De nood aan arbeidskrachten is erg hoog in de regio, het aantal openstaande vacatures steeg aanzienlijk. Daarom richten we samen met de lokale besturen van Vilvoorde, Grimbergen en Machelen deze jobbeurs in met talrijke tewerkstellingsmogelijkheden in de omliggende gemeenten. Daarnaast laten we werkzoekenden op 2 juni ook kennismaken met het opleidingsaanbod van VDAB."

Om hieraan tegemoet te komen wordt er een opleidingsbeurs door de VDAB en hun opleidingspartners georganiseerd. Hier kunnen werkzoekenden en schoolverlaters kennis maken met de verschillende beroepsgerichte opleidingen uit verschillende sectoren die hen kunnen klaarstomen voor de job van hun dromen. Aan de beurs nemen een 28-tal bedrijven en een 18-tal (sociale) partnerorganisaties deel. “Maar sociaal ondernemen begint ook bij de inzet van onze bedrijven. Bij deze dan ook een warme oproep aan hun adres om ons te helpen het gat in de arbeidsmarkt te dichten: zet in op een mix tussen regulier en sociaal ondernemen”, verklaart schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen van Vilvoorde Fatima Lamarti.

De combinatie van de opleiding- en jobbeurs geeft de kans om werkzoekenden te kunnen informeren over zowel het aanbod van openstaande vacatures als de bijhorende opleidingen. Ook zal het mogelijk zijn om vragen rond CV’s te stellen en tips te krijgen van de coaches en het opleidingspersoneel van de VDAB.

“De deelnemende bedrijven tonen een sociaal-maatschappelijk engagement. Zulk initiatief verkleint de drempel in het sollicitatieproces en is een leerkans. Wij gaan er dan ook actief voor om onze werkzoekende burgers zich hier te laten voorstellen en te laten informeren over opleidingen”, verklaart schepen voor sociale zaken van Machelen Tessa Verberckmoes.

Praktisch

Donderdag 2 juni, van 13 – 17 uur
VDAB Opleidingscentrum Vilvoorde
Buyssestraat (Cyriel) 15, 1800 Vilvoorde