Proef van het geluk tijdens de Parkenparade op zondag 19 juni in het Hanssenspark

Gepubliceerd op donderdag 9 juni 2022 16 u.
Ook dit jaar richt Toerisme Vlaams-Brabant de spotlights op de kastelen, parken en tuinen in de Groene Gordel. Tijdens hun Parkenparade op 19 juni organiseert stad Vilvoorde allerlei activiteiten in het teken van rust en geluk in het Hanssenspark.

Een ideaal moment om met familie of vrienden even afstand te nemen van de stad en van de natuur te genieten.

Schepen voor openbare werken en burgerzaken Katrien Vaes is alvast blij met het initiatief: ?Het 6,2 hectare grote Hanssenspark is één van de acht parken in Vilvoorde en ligt vlakbij het station. Het Hanssenspark is de uitgelezen plaats om heerlijk te vertoeven in het groen. Het park vormt de groene link tussen het centrum en de grote stadsvernieuwingsprojecten van Watersite en de stationsomgeving. Kortom, zeker een bezoekje waard! Initiatieven zoals de Parkenparade kunnen we alleen maar toejuichen!?

Schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis vervolgt: ?De tweede editie van de parkenparade gaat opnieuw door in het Hanssenspark. Na de corona-editie van vorig jaar, kunnen we kunnen we dit jaar ons centrale Hanssenspark in de kijker te zetten dankzij een uitgebreid programma: van yoga-sessies tot salsa-initiaties, goocheltrucs voor jong en oud, een stiltewandeling en live-muziek. Met de picknicktafels en picknickmanden kan iedereen volop gezellig vertoeven in het park. Voor de volgende editie kijken we al naar het park Drie Fonteinen met als blikvanger de vernieuwde fiets- en voetgangersbrug.?

Programmatie

 • Smullen, van een heerlijke Visit Vilvoorde picknickmand: Koffiebar Stoom vult tijdens de Parkenparade picknickmanden voor 2 of 4 personen met allerlei lekkers, borden, bestek, servieten en een flesopener.

 • Ontspannende yoga-sessie door Koula, een heerlijke ervaring voor geest en lichaam.
  Tijdstip: zondag 19 juni van 10 tot 11 uur. Vertreklocatie: Melkhuisje, stipt om 9.45 uur.

 • Close-Up Magic door John K. Magic. Goochelen, mentalisme en illusionisme zijn voor John K. Magic de perfecte manier om de ongelofelijke kracht van verwondering te illustreren.
  Tijdstip: zondag 19 juni van 12 tot 14 uur.

 • Stiltewandeling ?Zen aan de Zenne?. Twee begeleiders nemen je mee in een wandeling doorheen het Hanssenspark en het centrum van Vilvoorde. Tijdens de route doe je yoga- of meditatieoefeningen gemaakt door yogadocenten, stilteliefhebbers en mindfulness- en meditatiecoaches.
  Tijdstip: zondag 19 juni van 14 tot 16 uur.
  Vertreklocatie: Melkhuisje.

 • Prachtige livemuziek door Small Talk. Deze muzikale driehoek met percussie, gitaar en vocals trakteert je op een originele akoestische set vol herwerkte nummers - afwisselend uptempo, intiem of bruisend van energie.
  Tijdstip: zondag 19 juni van 14.30 tot 16.30 uur.
  Locatie: Melkhuisje

 • Toon je beste dansmoves met een workshop salsa, merengue en bachata
  Salsa Cadente leert je dansen met Latin Feeling. Kom en laat je lichaam en geest genieten van deze heerlijke dansen. Dit zal onmiddellijk weerspiegeld worden in een betere fysieke staat.
  Tijdstip: zondag 19 juni van 16.30 tot 17.30 uur en van 17.30 tot 18.30 uur.
  Locatie: Melkhuisje.

Voor een aantal activiteiten is inschrijven aanbevolen. Alle informatie is terug te vinden op www.vilvoorde.be/parkenparade.