Stad Vilvoorde steunt triatlonvereniging Tribe bij organisatie openwaterzwemmen in insteekdok

Gepubliceerd op vrijdag 17 juni 2022 15.30 u.
Vanaf zaterdag 25 juni kan je in Vilvoorde terecht voor openwaterzwemmen in het insteekdok (Havendoklaan, Vilvoorde) ter hoogte van de lokalen van WSKLuM en Zeescouts.

Het seizoen loopt van 1 mei tot 30 september. De openwaterzwemzone is enkel toegankelijk op zaterdagochtend van 9 tot 11 uur en dit in clubverband. Alleen zwemmen, buiten de zone zwemmen of op andere momenten zwemmen zijn ten strengste verboden. 

Het openwaterzwemmen staat ook open voor deelnemers die niet bij Tribe zijn aangesloten Een deelnemer moet wel voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Het gaat over sportief zwemmen voor geoefende zwemmers.
  • Er wordt steeds met zwemboei gezwommen. Tribe stelt zwemboeien ter beschikking.
  • Een wetsuit is verplicht bij een watertemperatuur tot 18°C en aangeraden tot 23°C. Wetsuit wordt door de zwemmer zelf voorzien.
  • Aanwezigheid is vooraf te melden via het communicatieplatform Twizzit, zodat de maximumcapaciteit niet overschreden wordt;
  • De zwemmer moet verzekerd zijn via een zwemsportfederatie (Zwemfed of Triatlon Vlaanderen). Recreatief jaarlidmaatschap bij Tribe kost 20 euro. Deelnamekost voor het openwaterwemmen uitgezonderd verzekering is 25 euro en is rechtstreeks aan Tribe te betalen.

“Met de vergunning voor een openwaterzwemzone voor sportief zwemmen in het insteekdok zetten we een eerste kleine stapje in de richting van onze ambitie als stad: het insteekdok als hotspot voor watergebonden recreatie”, aldus schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati.

Hugo Van Hamme van Tribe vult aan: “Als triatlonvereniging is Tribe erg blij om het openwaterzwemmen aan te kunnen bieden in Vilvoorde. Het wordt ook de eerste site in Vlaams-Brabant die in de lijst van Triatlon Vlaanderen opgenomen wordt. Eerder moest je naar andere provincies uitwijken. Wij zijn erg blij met de samenwerking met de stad en WSKLuM.”

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Alle informatie is te vinden op www.triatlon.be/openwater. Vermeld ook je ervaring met (openwater)zwemmen. Het is eventueel aan te raden eerst deel te nemen aan een training op woensdag om 21 uur in stedelijk zwembad ’t Zeepaardje.