START.huis neemt vliegende start

Gepubliceerd op woensdag 22 juni 2022 15.30 u.
Stad Vilvoorde zet extra in op het aanboren van Vilvoordse talent met het START.huis. Dat initiatief, gesteund door het kabinet van minister Bart Somers via toekenning van een wijkverbeteringscontract, is een laagdrempelige plek waar je kan proeven van ondernemerschap.

Het betreft een shop-in-shop concept waar starters (jong en oud) hun product, dienst of idee tonen aan een groter publiek. De starters huren een beperkte oppervlakte, voor een beperkte duur en aan een lage prijs.

"Bij opstart van het project werd uitgegaan van 3 à 4 starters. We merkten al snel dat dat veel te weinig zou zijn", aldus Didier Cortois, schepen voor economie en wijkcontracten. “Een luxeprobleem dat, onder andere dankzij de snelle en flexibele samenwerking met lokale handelaar Peggy Spolspoel van Spolly's Ting, meteen opgelost werd. Het aantal beschikbare units werd verdubbeld van 4 naar 8." Het aanbod zal trouwens ook variëren doorheen de tijd, gezien heel wat starters elkaar afwisselen. Het loont dus steeds de moeite eens binnen te wandelen. "Het wordt echt een dynamisch verhaal, waarbij we ook hopen dat sommige starters de stap zetten naar een eigen permanente plek in onze winkelstraat", besluit schepen Cortois.

Het START.huis opent voor het eerst officieel de deuren tijdens de avondshopping op vrijdag 24 juni, van 18 tot 22 uur. Nadien is START.huis al zeker tot het einde van de zomer elke zaterdag open tussen 10 en 18 uur. Tijdens de openingsuren kan je er trouwens ook de fotoreeks "Ondernemers voor de lens" van André Thys bewonderen. En helemaal achterin, in een verborgen hoekje, ontdek je wat de mensen van Den BoulevArt in hun mars hebben.

Wie nog interesse heeft in een plekje in het START.huis kan steeds terecht op www.vilvoorde.be/starthuis, er zijn overheen de zomer nog enkele plekjes vrij.