Zomers Vilvoorde: een zomer vol activiteiten voor jong en oud

Gepubliceerd op vrijdag 24 juni 2022 8.30 u.
De komende maanden staat er weer heel wat te gebeuren in Vilvoorde. Onder de noemer Zomers Vilvoorde worden alle zomeractiviteiten voor en door stad Vilvoorde gebundeld.

Deze zomer belooft er één te zijn vol met activiteiten voor zowel jong als oud. Met een diverse waaier aan sport, cultuur, muziek en buurtgerichte evenementen. Want we komen als stad naar jou toe. Iedere wijk zal deze zomer kunnen proeven van Zomers Vilvoorde”, aldus een enthousiaste schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Zomers Vilvoorde trapt dit weekend af met een vol programma. Op vrijdag is er de avondshopping met braderij in het kernwinkelgebied. Op zaterdag landt er een springkastelenfestival op de Grote Markt. Randatlas bivakkeert ondertussen in Koningslo om verhalen uit de wijk op te pikken en te delen. Voodoo Village neemt voor het 2de weekend het Ruiterijcomplex in met The Yard, een open air dagfestival in een uniek kader. Tot slot komt ook Studio Brussel live radio maken op de Grote Markt met hun mobiele radiostudio Bus Belgica van maandag 27 tot woensdag 29 juni.

“In Vilvoorde valt altijd wat te beleven, maar deze zomer nog meer dan anders. Vilvoorde is een bezoekje meer dan waard. Want Vilvoorde is een stad vol vibes”, aldus schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis.

In samenwerking met verschillende lokale verenigingen en de lokale stadsgidsen biedt de stad op donderdagavond opnieuw Zomerse Avondwandelingen aan. Van begin juli tot half september kan je de stad gratis ontdekken tijdens een begeleide wandeling, fietstocht of rollertour.

Na twee succesvolle corona-edities organiseert de stad opnieuw de fotochallenge Expo1800. Deze zomer met tentoonstellingen rond thema’s ‘Mijn straat’ en ‘Water’. Houd je fototoestel in de aanslag en misschien wordt jouw foto tentoongesteld in vier Vilvoordse wijken. Meer info over o.a. thema’s en inschrijvingsvoorwaarden vind je terug op www.vilvoorde.be/expo1800.

Maar ook deze sterkhouders zijn terug!

  • De Parkies zomerconcerten gaan dit jaar 7 woensdagavonden door in het Duchéhof (Maurits) met gratis concerten van o.a. Gers Pardoel, Koen Buyse en Sandra Kim.
  • Asiat Park, de voormalige militaire site Naast de Zenne in de schaduw van de twee iconische koeltorens, is opnieuw de setting voor een gevarieerd zomerprogramma met een zomerbar (Asiat Kiosk), open airs, sportactiviteiten…  
  • De Horst tentoonstelling ‘The act of breathing’ neemt nog tot 31 juli Asiat Park in. Deze met een Ultima bekroonde tentoonstelling doet je je even op de Biënnale in Venetië wanen.
  • Met Vlaanderen Zingt vieren we op zaterdag 2 juli de Vlaamse nationale feestdag met meezingers. Ditmaal is park Hazeweide uitgekozen als locatie.

Zomerprogrammatie bib

Ook de bibliotheek heeft enkele zomerse activiteiten in petto:

  • Zomerzoektocht van Vlieg: voor schattenjagers van 2 tot 12 jaar
  • Bestemming: bib! Kom je reispas halen in de bib en vertrek op vier leestrips doorheen verschillende literaire genres. Verzamel vier stempels op je reispas en maak kans op mooie prijzen!
  • Zomerschaken in de bib: In juli & augustus zet de bib bij droog weer haar reuzeschaakspel buiten. Iedereen is welkom voor een potje schaak tijdens de openingsuren. Op woensdagnamiddag tussen 14 en 17 uur is er een schaakvrijwilliger aanwezig voor begeleiding en is er ook schaakles in kleine groep.

September is maand van de evenementen.

September wordt ook opnieuw een drukke evenementenmaand met het Gordelfestival, Open Monumentendag en Autovrije Zondag als afsluiter van Zomers Vilvoorde. Met Jeugddag, Plein Publicq straattheaterfestival, een verenigingenmarkt en mobiliteitsmarkt is dit een afsluiter van formaat!

Een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten en het gevarieerde aanbod vind je de komende dagen en weken terug op www.vilvoorde.be/zomersvilvoorde of via #ZomersVilvoorde. Houd de website, de Facebookpagina van de stad en de Instagrampagina VisitVilvoorde goed in de gaten, want het aanbod wordt continu aangevuld.