Boerenpaard rotonde Heldenplein verhuist tijdelijk

Gepubliceerd op maandag 4 juli 2022 17 u.
Op maandag 1 augustus, starten ook de voorbereidende wegenwerken op het Heldenplein. Hiervoor wordt op dinsdag 5 juli om 20 uur het boerenpaard van Rik Poot van de rotonde Heldenplein gehesen en getransporteerd naar zijn tijdelijke plaats op de rotonde N1 x Mechelsesteenweg.

Vanaf zaterdag 9 juli breekt het bouwverlof aan voor de werken in de Stationlei. De Stationlei blijft ook tijdens het bouwverlof afgesloten voor doorgaand verkeer. Vanaf 8 juli wordt ook tussen Heldenplein en Witherenstraat de doorgang voor autoverkeer onderbroken. Bewoners kunnen de Stationlei bereiken via de Witherenstraat en rijden weg in de richting van het station op de voorziene rijstrook. Op de busbanen mag niet worden gereden of geparkeerd. Na het bouwverlof werkt de aannemer eerst de voetpaden af om daarna de rijstrook en het fietspad van een laatste asfaltlaag en markering te voorzien.

Op maandag 1 augustus, starten ook de voorbereidende wegenwerken op het Heldenplein. Tijdens de eerste drie weken van augustus worden de twee rotondes opgebroken en krijgen deze een tijdelijke wegverharding.

Hiervoor wordt op dinsdag 5 juli om 20 uur het boerenpaard van Rik Poot van de rotonde Heldenplein gehesen en getransporteerd naar zijn tijdelijke plaats op de rotonde N1 x Mechelsesteenweg. In de lente/zomer van 2023 zal het paard terugkeren naar zijn nieuwe ‘weide’ aan de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop. De ingreep zal geen hinder veroorzaken voor het verkeer.

Burgemeester Hans Bonte: “Het Brabants trekpaard – wellicht één van de mooiste kunstwerken van de stad – moet dus tijdelijk het centrum verlaten. Na een paar maanden grazen op de rotonde van de Mechelsesteenweg, zal het gezond en wel terugkeren naar zijn geliefkoosde plaats en de passanten in het centrum opnieuw verblijden met zijn krachtige uitstraling”.