Inschrijvingen Multimove, woensdagateliers, zwemlessen en aquasport openen maandag 5 september om 9 uur

Gepubliceerd op vrijdag 2 september 2022 9 u.
Ook in het schooljaar 2022-2023 voorziet stad Vilvoorde opnieuw een gevarieerd en groepsaanbod voor kleuters, kinderen en senioren.

Vanaf maandag 5 september om 9 uur kan je zowel online als na afspraak in het Infopunt (administratief centrum Mattenkot, Lange Molensstraat 44) inschrijven. De lessen zelf starten in de week van 12 september (Aquasport) en de eerste week van oktober (Multimove en Woensdagateliers) op.

Schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati: "Het nieuwe schooljaar is alvast goed begonnen. Een goed gevuld vrije tijdsjaarprogramma kan hierbij niet ontbreken. We hebben heel wat sportieve en leuke activiteiten voorzien voor zowel jong als oud. Neem zeker een kijkje op onze website en ontdek wat we allemaal te bieden hebben als stad."

Multimove voor kleuters

Multimove is een lessenreeks voor kleuters van 3 tot 6 jaar waarbij ze op een speelse en ludieke manier de fundamentele basisvaardigheden aanleren. Gedurende 10 weken maken ze kennis met een gevarieerd aanbod van beweegthema’s als onder andere glijden, schommelen en werpen. Multimove vindt plaats op zaterdagvoormiddag in sporthal Hazeweide (Faubourg) en op zondagvoormiddag in sport- en cultuurcentrum .K (Koningslo). Alle info & inschrijven: www.vilvoorde.be/multimove.

Woensdagateliers

Woensdagateliers zijn creatieve of sportieve ateliers voor kinderen van 6 tot 12 jaar op woensdagnamiddag in cc Het Bolwerk. De ene week leren de kinderen dansen als een astronaut, de week erna bouwen ze een raket, de volgende week spelen ze toneel op de maan, om de week daarna te leren goochelen als een goochelaar De Woensdagateliers zijn laagdrempelig door de lage prijs en doordat je les per les kan inschrijven. Alle info & inschrijven: www.vilvoorde.be/woensdagateliers.

Zwemlessen

Kinderen tussen 5 en 7 jaar die al watergewenning hebben doorlopen maar nog niet kunnen zwemmen kunnen bij stad Vilvoorde terecht voor een 10-delige lessenreeks zwemmen op maandagavond. Deze lessenreeks wordt gegeven door ervaren professionele lesgevers en op algemeen verzoek naar aanleiding van de grote wachtlijsten bij de verschillende zwemclubs. Alle info & inschrijven: www.vilvoorde.be/zwemlessen

Aquasport

Fitness in het water, dat is aquasport. Via spierversterkende, lenigheids- en/of aërobe oefeningen op muziek in (heup)diep water verbeter je je conditie. Aquasport is dus een totaalpakket met vele voordelen:

  • Aquasport is er voor alle leeftijden;
  • Aquasport is gezond, zo wordt het ook gebruikt voor revalidatie en is het een ideale sport tijdens of na de zwangerschap;
  • Je blijft ermee in conditie, ook als je bv kampt met lage rugpijn of als je wat te zwaar bent;
  • Je krijgt er een mooi figuur van en alle spieren in je lichaam worden getraind.

Alle info & inschrijven: www.vilvoorde.be/aquasport.

Studio M² gitaarlessen

Wil je graag gitaar leren spelen en ben je tussen 10 en 16 jaar? Dat kan bij studio m² op woensdagavond in cc Het Bolwerk.

In 15 groepslessen leer je de basis van het gitaarspelen (niveau 1), meer gevorderde technieken (niveau 2) of oefen je nieuwe liedjes in met je vrienden uit de groep (niveau 3).

Alle info & inschrijven: https://www.vilvoorde.be/studiom.