Vaccinatiecentrum Havendoklaan opent de deuren op maandag 12 september

Gepubliceerd op vrijdag 9 september 2022 8.45 u.
Op maandag 12 september worden om 14 uur de eerste boosterprikken geplaatst bij inwoners van Vilvoorde en Machelen in het nieuwe vaccinatiecentrum aan de Havendoklaan 1.

De herfstboostercampagne ging officieel van start begin september. Inwoners uit Vilvoorde en Machelen kunnen vanaf 12 september op afspraak terecht in VC Havendoklaan. In een eerste fase kunnen de volgende personen er terecht:

  • Alle personen vanaf 65 jaar.
  • Ook mensen van 80 jaar en ouder die aan het begin van de zomer al een extra (tweede) booster gekregen hebben, wordt aanbevolen in de herfst een vaccinatie te krijgen (met minimaal drie maanden tussentijd).
  • Mensen met een verzwakte immuniteit.
  • Iedereen die werkt in de zorgsector (ook als niet-zorgverlener).
  • Nadien komen ook alle anderen (18+) aan de beurt. Deze personen worden uitgenodigd volgens leeftijd. 

Mensen die in aanmerking komen voor een boosterprik ontvangen hun uitnodiging via post. 50-plussers krijgen een datumvoorstel dat ze kunnen bevestigen, verplaatsen of weigeren. De groep van 18-49 jaar krijgt een uitnodiging zonder datumvoorstel. Zij moeten zelf een datum boeken.

Opgelet: weigeren betekent dat je niet opnieuw wordt uitgenodigd voor vaccinatie.

Wie graag meer informatie wenst, kan hiervoor contact opnemen via e-mail: vaccinatie@elzbravio.be of tel.: 078/48 65 78, elke werkdag tussen 9 en 13 uur. 

Alle informatie is ook steeds te vinden via https://eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-bravio.