Iedereen beweegt in Vilvoorde met de IPitup-beweegbanken

Gepubliceerd op woensdag 12 oktober 2022 15 u.
In de Vaartstraat is een nieuwe tijdelijke IPitup-beweegbank geplaatst. De IPitup-beweegbank is een meerpersoons zitbank waarop een brede waaier aan lichaamsoefeningen uitgevoerd kunnen worden.

De tijdelijke beweegbank vormt een aanvulling op de IPitup-beweegbank die al in het Maurits Duchepark staat. Vilvoordenaren hebben de kans om op een laagdrempelige manier hun loop-, fiets- of wandelroute aan te vullen met extra lichaamsoefeningen voor een complete workout.

Om de beweegbanken in de aandacht te brengen lanceert stad Vilvoorde een wedstrijd waarmee een uur sportieve coaching te winnen valt. Hiervoor moet voor 31 oktober een filmpje van maximaal 1 minuut doorgestuurd worden naar vrije.tijd@vilvoorde.be, waarop zichtbaar is dat de beweegbank gebruikt wordt. De wedstrijd wordt gelanceerd in de scholen, verenigingen en bedrijven maar ook de brede bevolking kan mee strijden voor de winst.

Met de beweegbank halen we een nieuwe sporttrend naar Vilvoorde. Een laagdrempelig aanbod dat vlot gecombineerd kan worden met lopen, wandelen of fietsen. Ik moedig dan ook alle Vilvoordenaren aan om deel te nemen aan de challenge.” aldus schepen van jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.