De Sint komt naar Vilvoorde op zaterdag 19 november

Gepubliceerd op donderdag 27 oktober 2022 9 u.
Samen met de Vilvoorde Handelaars en Ring-tv verwacht stad Vilvoorde de Sint en zijn Pieten per schip om 10 uur aan de Steenkaai. De kinderen zijn er welkom vanaf 9 uur. Aan de Steenkaai zal er een Pieten-DJ zijn die iedereen doet meezingen en dansen met de animatoren.

De Sintologen testen uit wat je weet over de Sint, de Sintelijke Lakeien leren je op de juiste manier zwaaien en misschien kom je er ook wel Conchita en heel wat ambiancepieten tegen?

We raden bezoekers aan te voet of met de fiets te komen. De wagen gratis parkeren kan op de parking Zenne achter het ziekenhuis (Zennelaan), vanwaar een wandelpad onmiddellijk aan de kade uitkomt. Parkeren aan de kade en in het Kanaalpark is onmogelijk. De kade is niet bereikbaar via de Tuchthuisstraat, wel via de Havenstraat.

Vanaf 11.15 uur kunnen de kinderen een bezoek brengen aan de Sint in het stadhuis. Er is animatie voorzien voor de wachtende kinderen. Verschillende Pieten zullen die dag ook voor animo zorgen op de markt. Om 14 uur vertrekken de Sint en zijn gevolg voor een wandeling door het handelscentrum.

Ook dit jaar zal de Sint zijn opwachting maken in Vilvoorde. Met zijn stoomboot zal hij aanmeren aan de kade, ter hoogte van brasserie Canal. We zijn enorm verheugd met het bezoek van de Sint en zijn Pieten aan onze stad. Ik heb alvast mogen vernemen van de Sint dat er geen stoute kindjes waren dit jaar. Allen daarheen dus voor de cadeautjes en de acrobatische kunsten van de Pieten!” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Ring-tv zal een reportage maken van de aankomst van de Sint in Vilvoorde die daarna uitgezonden wordt.

Tekenwedstrijd

Er wordt opnieuw een tekenwedstrijd georganiseerd. Tekenformulieren worden verdeeld via de Vilvoordse scholen of kunnen gedownload worden op www.vilvoorde.be/Sint. De winnaars mogen met de Sint mee op de boot en krijgen mooie geschenken.

Tekeningen moeten ten laatste op maandag 7 november 2022 binnengebracht worden. Je kan ze met de post opsturen naar Stad Vilvoorde – dienst Vrije Tijd – Grote Markt – 1800 Vilvoorde. Of het tijdens de openingsuren afgeven aan het onthaal van het stadhuis (ingang Lange Molensstraat) of het administratief centrum Mattenkot (Lange Molensstraat 44).