Vilvoorde als één man achter de Rode Duivels

Gepubliceerd op vrijdag 28 oktober 2022 9.30 u.
Horeca en verenigingen die WK uitzenden aangemoedigd met feestcheque.

Zondag 20 november start het WK voetbal in Qatar.

Om ervoor te zorgen dat mensen over heel Vilvoorde samen kunnen supporteren, ondersteunt de stad horecazaken die de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK uitzenden met een feestcheque van 250 euro. Maar ook de verenigingen worden uitgenodigd om in groep onze Duivels aan te moedigen. Het stadsbestuur wil zo de beleving rond het WK doortrekken naar de rest van de stad.

Horeca-uitbaters en verenigingen die minstens de wedstrijden van de Rode Duivels integraal uitzenden en hun zaak versieren, kunnen hun feestcheque aanvragen via de www.vilvoorde.be/feestchequeWK. De toegang moet gratis zijn. Deadline voor aanvragen is 7 november.

Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois: “Een evenement als het WK brengt heel wat mensen op de been. Supporteren voor onze Rode Duivels of eender welk ander land, doen mensen graag samen. Tijdens de winterperiode zijn de weergoden te weinig betrouwbaar om op een centraal plein in de stad een uitzending op groot scherm te organiseren. We hopen van ganser harte dat onze lokale horeca-uitbaters in groten getale zullen ingaan op deze oproep, zodat supporters toch optimaal kunnen genieten van de prestaties van onze Duivels enerzijds en de horecazaken van een aantal goedgevulde en drukke momenten anderzijds.”

Het WK-gebeuren kan een belangrijke hefboom worden voor het verenigingsleven. Na de moeilijke corona-jaren en in de huidige dure energieperiode willen we daarom onze clubs en verenigingen aanmoedigen om mensen bijeen te brengen om - hopelijk - talloze overwinningen samen te vieren”, aldus schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati.