Vilvoorde gaat voor energieloze nachten en dooft straatverlichting vanaf 4 december

Gepubliceerd op woensdag 30 november 2022 14 u.
Een van de maatregelen die het stadsbestuur aankondigde in deze energiecrisis is het doven van de straatverlichting op bepaalde dagen en tijdens een bepaalde tijdspanne.

Na de nodige afspraken met Fluvius, het Agentschap Wegen en Verkeer en de omliggende gemeenten zal vanaf zondag 4 december de straatverlichting langs de gemeentewegen doven tussen 23.00 uur en 5.00 uur. Op vrijdag- en zaterdagnacht zal de straatverlichting blijven branden.

Op vraag van het Agentschap Wegen en Verkeer zullen gewestwegen wel verlicht blijven.

Doordat gemeente- en gewestnetten niet volledig gescheiden zijn, zullen bepaalde straatlichten die tot het gemeentenet behoren toch blijven branden. Burgers die een straatlicht alsnog zien branden, hoeven dit dus niet te melden aan de stad of Fluvius.

We zien ons verplicht om in het kader van de energiecrisis en de noodzakelijke besparingen deze maatregel te nemen. Stad Vilvoorde hoopt op deze manier 500 000 euro minder te moeten betalen aan energiekosten. Het spreekt voor zich dat we samen met de politiediensten deze maatregel nauwgezet opvolgen. Indien er veiligheidsproblemen zouden ontstaan kan de maatregel eenvoudig opnieuw worden omgekeerd”, aldus burgemeester Hans Bonte.

Het doven van de verlichting wordt doorgevoerd in alle gemeenten van de stuurzone. Ook Wemmel, Grimbergen, Machelen en Meise volgen dus de maatregel.