Winters Vilvoorde 2022-2023

Gepubliceerd op woensdag 30 november 2022 14 u.
Na 2 coronajaren vieren we opnieuw eindejaar in het centrum van Vilvoorde. Vrijdag 16 en zaterdag 17 december is het centrum dé plaats om te genieten van een warme eindejaarsfeer.

Een kerstmarkt, vuuranimatie, Radio Modern, kerstshopping, het enige echte huis van de Kerstman en nog zo veel meer. De feestperiode sluiten we af op 8 januari met de Nieuwjaarsreceptie voor de bevolking.

De kerstperiode is een moment van samenhorigheid en warmte. Ook dit jaar willen we de mensen samenbrengen in ons stadscentrum om te shoppen op onze kerstmarkt en te genieten van heel wat activiteiten. Dit jaar kozen we voor een nieuw concept op onze Grote Markt: de rolschaatsbaan zal een week lang voor ambiance zorgen voor zowel jong als oud. Zeker dus de moeite waard om eens te komen piepen!”, aldus een enthousiaste schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

In deze eindejaarsperiode zetten we als stad in op sfeer en gezelligheid! Met kerstverlichting en een heuse kerstmarkt tijdens het shoppingweekend van 16, 17 en 18 december. Onze handelaars en horecazaken zullen alvast hun beste beentje voorzetten en kijken er naar uit om jullie in hun zaak te mogen verwelkomen”, vult schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois aan.

Het volledige programma vind je op www.vilvoorde.be/wintersvilvoorde. Volg zeker ook de Facebookpagina van stad Vilvoorde voor de laatste informatie. Hieronder belichten we al een aantal activiteiten.

Kerstmarkt

Op 16 december organiseren we de eerste editie van onze vurige vrijdagkerstmarkt op de Grote Markt met kramen vol leuke kerstspullen. Wij zorgen ervoor dat je die laatste pakjes onder de kerstboom gevuld krijgt! Heel wat verenigingen zorgen ervoor dat je honger en dorst gestild worden met onder andere champagne en oesters, jenever, glühwein, hamburgers of churros. Op vrijdag verwarmen we de kerstmarkt met vurige animatie van 17.30 tot 20.30 uur.

Ook op zaterdag 17 december kan je op de Grote Markt flaneren tussen de kraampjes van de kerstmarkt. Een ballonnenkerstman maakt voor jong en oud prachtige ballonfiguurtjes. Kinderen krijgen een kerstkapsel aangemeten met pluimen, kraaltjes of kerstballen. Dit allemaal met livemuziek op de achtergrond. Rondlopende animatie brengt de eindejaarsfeer ook naar de zaterdagmarkt op de Rooseveltlaan (Franklin).

De winkels in het handelscentrum plaatsen dat weekend leuke kraampjes voor hun winkels. De Vilvoordse horeca verwelkomt je met open armen tijdens de kerstshopping. De winkels zijn open op:

  • vrijdag 16 december van 10 tot 21 uur;
  • zaterdag 17 december van 10 tot 20 uur;
  • zondag 18 december van 12 tot 18 uur.

Huis van de Kerstman

Vanaf zaterdag 3 december kan je al eens door het raam piepen en zien hoe de Kerstman woont, maar tijdens het kerstmarktweekend kan je hem ook echt een bezoek brengen! Kom gerust langs, Leuvensestraat 71 naast het START.huis, tijdens volgende dagen :

  • vrijdag 16 december van 10 tot 21 uur;
  • zaterdag 17 december van 10 tot 20 uur;
  • zondag 18 december van 12 tot 18 uur.

Je ontmoeting met de kerstman wordt door een professionele fotograaf vastgelegd. De foto’s zal je de week erna terugvinden op de website van de stad.

Rolschaatspiste

Het maakt niet uit of het vriest of niet, rolschaatsen kan je altijd! We plaatsen dit jaar van 16 tot 25 december een overdekte rolschaatspiste van 300 m² op de Grote Markt. Uren schaatsplezier verzekerd op wieltjes. Zaterdag 17 december is er kinderdisco en ’s avonds Ride & Roll disco. Trek dus je fluokledij aan, wij voorzien de disco-dj!

Kostprijs: 2,5 euro per schaatsbeurt van 2 uur, huur van rolschaatsen inbegrepen. We voorzien een minimum aantal helmen en valbeschermingsmateriaal. De openingsuren vind je terug op www.vilvoorde.be/wintersvilvoorde.

Radio Modern

Radio Modern is synoniem met retro swingfeesten, met een live band, swingende petticoats, prachtig geklede dames en heren en een tot de nok toe gevulde dansvloer. Kom op 16 december vanaf 19.30 uur mee swingen in cc Het Bolwerk. Voor deze speciale kersteditie trappen we de avond af met een vuurshow, waarna we de Kerstman zelf uitnodigen om de dansvloer in vuur en vlam te zetten.

Nieuwjaarsreceptie

Na 2 geannuleerde edities door corona, zien we jullie graag terug om het glas te heffen op het nieuwe jaar tijdens onze nieuwjaarsborrel op zondag 8 januari 2023 van 11 tot 13 uur op de Grote Markt.

We toasten er op het nieuwe jaar met verschillende foodtrucks en warme en koude dranken, aangevuld met animatie en muziek.