Een warm geschenk? Dat is People Made

Gepubliceerd op woensdag 7 december 2022 14 u.
Een duurzame attentie met een sociaal verhaal? Een geschenkpakket van People Made is gevuld met producten gemaakt door de sociale-economieorganisaties en arbeidszorginitiatieven van Vlaams-Brabant.

In deze organisaties zijn elke dag heel wat straffe medewerkers voor wie een job in de reguliere economie (nog) niet voor de hand ligt omwille van tal van uitdagingen, aan het werk. Dat deze medewerkers heel wat unieke producten maken, is tot op de dag van vandaag vaak nog een goed bewaard geheim. Van keramiek tot bier, van kaarsen tot insectenhotels, van juwelen tot lampen: je kan het zo gek niet bedenken of People Made heeft het in huis.

In 2018 en 2019 streek People Made reeds neer in Leuven, Vilvoorde en Diest met een pop-up. Samen met onder andere de ondersteuning en financiële steun van de Interlokale vereniging inzake de regierol Sociale Economie tussen stad Vilvoorde, Machelen en Grimbergen groeide People Made de voorbije jaren uit tot een sterk netwerk dat hun mooiste producten samenbrengt in warme geschenkpakketten voor elke gelegenheid. Sociale-economieorganisaties uit deze regio die betrokken zijn in het People Made netwerk zijn bijvoorbeeld AMAB, Homevil, Groep INTRO, Pro Natura, ViTeS en Den Diepen Boomgaard.

Den Diepen Boomgaard hielp People Made bij het vervullen van een heel bijzondere opdracht: het bakken van 1 500 harten van speculaas. Deze overheerlijke, ambachtelijke speculaas combineerde People Made met heel wat andere lekkernijen van sociale-economieorganisaties om zo de mooiste en warmste Sintpakketjes te maken. Op vraag van Sinterklaas werden ze geleverd bij jong en oud.

Iedereen kan kiezen om meer betekenisvolle geschenken de wereld in te sturen. Op www.peoplemade.be kan je het aanbod vinden. Tijdens de feestdagen kan je People Made ook terugvinden op de kerstmarkt van Winters Vilvoorde op vrijdag 16 december tussen 16 en 22 uur. Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen doet alvast een oproep: “Verwen jezelf of iemand anders met een People Made-product of -geschenkpakket en schrijf zo mee aan het warme People Made-verhaal!”.

Meer info? www.peoplemade.be.