Vilvoordse cadeaubon voor elk gezin

Gepubliceerd op woensdag 21 december 2022 10 u.
Begin januari 2023 krijgt elk gezin een cadeaubon ter waarde van 15 euro toegestuurd. Dit bedrag kan besteed worden bij een Vilvoordse handels- of horecazaak.

In 2021 reikte het stadsbestuur een Vilvoordse cadeaubon uit aan elk gezin, ter ondersteuning van de lokale handel omwille van de omzetverliezen die door de coronacrisis geleden werden. Vandaag zorgt de energiecrisis voor heel wat uitdagingen. Voor de horeca en de handel, voor onze gezinnen en voor het lokaal bestuur. De oplopende energiefactuur treft iedereen in de portemonnee. “Ook al krijgen lokale besturen het hard te verduren in deze energie- en inflatiecrisis, op het moment dat handelaars en gezinnen het zeer moeilijk hebben moet de stad het onderste uit de kan halen om zijn burgers en handelaars bij te staan” aldus burgemeester Hans Bonte.

Daarom maakt de stad een budget van ruim 265 000 euro vrij. Begin januari 2023 krijgt elk Vilvoords gezin opnieuw een cadeaubon ter waarde van 15 euro toegestuurd. De gezinnen kunnen zelf beslissen bij welke Vilvoordse handels- of horecazaak ze dit extra budget besteden.

De cadeaubon wordt per post aan de gezinnen bezorgd. De bon kan als betaalmiddel gebruikt worden in alle deelnemende handelszaken. De lijst van de aangesloten handelaars is terug te vinden op www.vilvoorde.be/cadeaubon. Handelaars die nog wensen aan te sluiten zodat ook in hun zaak de cadeaubonnen gebruikt kunnen worden, kunnen dit online doen via www.vilvoorde.be/cadeaubon.

Het bedrag kan, maar hoeft niet in één keer opgemaakt te worden. Het bedrag kan ook over verschillende aankopen en bij diverse handelszaken gespreid worden. De bonnen zijn geldig tot en met 30 juni 2023. Na die datum wordt het budget van de niet-gebruikte bonnen gebruikt ter ondersteuning van het project Schoolmenu: www.vilvoorde.be/schoolmenu.

Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois: “Onze lokale handelaars en horeca uitbaters kennen ook deze winter harde tijden. Ditmaal is het geen virus dat roet in het eten gooit, maar zijn het torenhoge energiefacturen en een losgeslagen inflatie die gezinnen en ondernemers hard treffen. Via de cadeaubons hopen we onze Vilvoordse gezinnen een extra stukje koopkracht te geven dat zij op hun beurt bij hun favoriete lokale handelaar of horecazaak kunnen besteden.” 

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti: “Het is een goede zaak dat elk gezin op deze manier bij onze lokale handel terecht kan. Maar ook wanneer dit niet lukt en men het gebruik van de cadeaubon over het hoofd ziet, wordt het geld goed besteed. Het budget van de niet-gebruikte cadeaubonnen wordt immers aangewend om kinderen die opgroeien in armoede een gezonde maaltijd te bezorgen op school”.