Ook in 2023 ruim aanbod aan kampen en speelpleinen in Vilvoorde met De Leukste Vakantie

Gepubliceerd op dinsdag 10 januari 2023 9.30 u.
De inschrijvingen voor de activiteiten van de vakantieopvang in Vilvoorde, zoals speelpleinen, kleuter-, sportkampen en uitstappen, zijn geopend. Ook dit jaar kan je meteen voor meerdere vakantieperiodes inschrijven.

Met gemiddeld 350 vakantieplaatsen en een piek tot 480 vakantieplaatsen per week is het ons menens met ons voornemen om de wachtlijsten voor onze vakantiewerkingen weg te werken. Daarbovenop komt dan nog het waardevolle aanbod van onze verenigingen en onze professionele partners tijdens de periodes wanneer er minder stadsaanbod is. Allemaal samen maken zij De Leukste Vakantie”, aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Een uitgebreid aanbod voor alle leeftijden

Voor kleuters en kinderen is er opnieuw een waaier aan mogelijkheden: speelpleinen voor kinderen die houden van spel en plezier, sportkampen voor zij die willen proeven van verschillende en vernieuwende sporten en themakampen van onze professionele partners. Met aanbod in Houtem, Centrum, Faubourg, Koningslo en Kassei kan ieder kind dicht bij huis terecht voor vakantieopvang. Creafant vzw vult de leegtes in door de organisatie van hun Kriebelkampen in weken waar er geen speelpleinwerking doorgaat.

Schepen El Boudaati: “Dit jaar focussen we op een intiemere en meer zorgende aanpak van het kleuteraanbod. Zo zorgen we er voor dat elke kleuter evenveel aandacht krijgt. Daarnaast gaat ons buurtaanbod door, zo kunnen kinderen en tieners weer sporten in hun buurt.”

Tienerwerking Mish Mash staat opnieuw klaar om tieners tussen 12 en 15 jaar een fantastische tijd te bezorgen met uitstappen, workshops en urban sports. Daarnaast komt buurtsport ook deze zomer naar de verschillende wijken met een buurtaanbod gericht op kinderen en jongeren. En ook de bib en cc Het Bolwerk bieden vakantie-aanbod aan in de vorm van toneelstukken of workshops in hun gebouwen.

Een handig overzicht van alle activiteiten per vakantie, opgedeeld per leeftijdscategorie en extra informatie vind je terug in de De Leukste Vakantie-brochure. Lees de folder via de website van de stad of haal een papieren versie op in één van de stadsgebouwen.

Inschrijven

Inwoners van Vilvoorde kunnen zich nu al inschrijven voor alle vakantiekampen van 2023. Niet-inwoners kunnen dit vanaf 23 januari. Inschrijven kan via www.vilvoorde.be of na afspraak aan het loket van de dienst Vrije Tijd in het administratief centrum Mattenkot.

Door de inschrijvingen van alle kampen in januari te starten, hebben we dubbele winst: mensen hebben sneller garantie dat de vaak noodzakelijke opvang vastligt en kunnen beginnen plannen. We maken er ook een strijdpunt van dat bijna al het aanbod toegankelijk is met de V-pas zodat ook kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen deelnemen. Met de V-pas krijgen ze 80% korting bij onder andere speelpleinen, kleuterkampen en sportkampen en Mish Mash. Als stad geven we hier zelf het goede voorbeeld en het doet me dan ook plezier dat de externe aanbieders ook de V-pas hanteren”, aldus schepen El Boudaati.