Inhuldiging calisthenics Rodenbachplein

Gepubliceerd op donderdag 26 januari 2023 11.30 u.
De jongeren van Action & Teen Spirit (ATS) mogen de spits afbijten en als allereerste het nieuwe calisthenics park en de voetbalkooi aan het Rodenbachplein in Houtem ontdekken.

Voor ATS, de jongerenwerking van de stad die vrijetijdsactiviteiten voor tieners organiseert op woensdag- en zaterdagnamiddag, is dit meteen ook de openingsactiviteit van het nieuwe jaar.

Maar wat is calisthenics eigenlijk? Calisthenics is een vorm van training waarbij men het eigen lichaamsgewicht gebruikt als weerstand bij oefeningen zoals pull-ups, push-ups, dips en squats. De sport waaide over vanuit de Verenigde Staten en is inmiddels ook in ons land een hype. Calisthenics kan van jong tot oud beoefend worden. De oefeningen worden uitgevoerd op calisthenics toestellen. Voor de inrichting werd samengewerkt met Kompan BV via Sportspurt, de groepsaankoop van Sport Vlaanderen.

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati: “Een calisthenicspark levert een positieve bijdrage aan de gemeenschap. De realisatie van de faciliteit brengt mensen in beweging en daarnaast levert het een bijdrage aan de sociale cohesie, leefbaarheid en veiligheid in de buurt. In de nabijheid van jongerencentrum ATS hebben we nu op korte tijd een omnisportveld met voetbalkooi en een calisthenicspark gerealiseerd. Zo kunnen jeugdwerk en sport in het openbaar domein elkaar versterken.”