Vilvoorde neemt afscheid van Prinses Carnaval Sonia De Plecker

Gepubliceerd op vrijdag 10 februari 2023 14.30 u.
We vernamen het droevige nieuws dat Prinses Carnaval Sonia De Plecker is overleden. Tijdens de carnavalsstoet van 21 februari wordt een herdenking voorzien voor Sonia en haar jarenlange inzet voor het carnavalsleven in Vilvoorde.

Vrijdag 10 februari vernamen we het droeve nieuws dat Sonia De Plecker is overleden. In 1997 werd ze Prinses Carnaval van Vilvoorde. In 2009 werd Sonia zelfs tot Nationale Prinses Carnaval van België gekroond. Toen 11 jaar geleden de Carnavalsraad van Vilvoorde werd opgericht, was Sonia hier tot aan haar overlijden de voorzitter van.

Met de Carnavalsraad was ze een brugfiguur tussen de stad en de Orde van de Pjeirefretters. Door haar functie als voorzitter had ze contacten met tal van carnavalsgroepen over heel België, die ze overtuigden om naar Vilvoorde af te zakken.

De stad betuigt haar medeleven aan de familie van Sonia en alle leden van de Carnavalsraad. Tijdens de carnavalsstoet wordt een herdenking voorzien voor Sonia en haar jarenlange inzet voor het carnavalsleven in Vilvoorde.

Met het overlijden van Sonia verliest Vilvoorde een sociaal bewogen monument. Zij slaagde er als voorzitster van de Vilvoordse Carnavalsraad er telkens in – ook wanneer het fysiek bijzonder moeilijk werd of wanneer andere carnavalisten afhaakten – om de creativiteit en de energie te vinden om in Vilvoorde jaarlijks een succesvolle stoet te organiseren en de stad onder te dompelen in een carnavalsambiance. Maar ook als bezielster van de armoedeorganisatie Zee Na Es zette ze zich jaar in, jaar uit, dag in dag uit in voor zij die het moeilijker hebben. Ze zorgde ervoor dat elke week tientallen Vilvoordse gezinnen die leven in armoede een voedselpakket ontvingen.

Het stadsbestuur zal Sonia immer erkentelijk blijven. Het komend carnavalsgebeuren zal in het teken worden geplaatst van onze erkentelijkheid ten aanzien van het decennialange engagement van Sonia De Plecker” aldus een droevige burgemeester Hans Bonte.

De carnavalsstoet gaat door op 21 februari en start om 19.33 uur op de Rooseveltlaan (Franklin). Meer info op: www.vilvoorde.be/carnaval