Stad Vilvoorde schenkt 10 000 euro aan Consortium 12-12 na aardbevingen Turkije en Syrië

Gepubliceerd op woensdag 15 februari 2023 9.30 u.
De aardbevingen van zondag 5 en maandag 6 februari in het grensgebied van Turkije en Syrië zorgden voor veel slachtoffers. Het stadsbestuur van Vilvoorde en de Vilvoordse Raad voor Internationale Solidariteit (VRIS) schenken 10 000 euro aan het Consortium 12-12.

De 7 leden van het Consortium 12-12 (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam België, Rode Kruis, Plan International België en UNICEF België) slaan de handen in elkaar om zoveel mogelijk hulp te bieden.

Het stadsbestuur van Vilvoorde en de Vilvoordse Raad voor Internationale Solidariteit (VRIS) schenken 10 000 euro aan het Consortium 12-12. Burgemeester Hans Bonte: “Vilvoorde heeft intussen een traditie om ook buiten de muren van de stad te kijken en solidariteit te tonen voor het leed en de ellende van slachtoffers van natuurrampen. Ons hart bloedt wanneer we de humanitaire ramp zien die de aardbeving in Turkije en Syrië veroorzaakt. We beschouwen het dan ook als onze plicht om de hulpverleners financieel te steunen. Het feit dat er ook talrijke Turkse en Syrische Vilvoordenaren indirect, via familieleden en vrienden, zwaar emotioneel getroffen zijn, zorgt voor een extra dimensie.”

De officiële vlaggen aan het stadhuis worden halfstok gehangen als teken van solidariteit. Als blijk van medeleven en als steun voor de vele Turkse en Syrische Vilvoordenaars worden ook de Turkse en Syrische vlag opgehangen.

Tijdens de zitting van 27 februari zal de voltallige gemeenteraad een minuut stilte in acht nemen. Het stadsbestuur roept de leden van de gemeenteraad op om uit solidariteit met de slachtoffers hun zitpenningen van de komende gemeenteraad over te maken aan het Consortium 12-12.