Op naar de 250 Vilvoprikkers!

Gepubliceerd op maandag 20 maart 2023 9 u.
Naar jaarlijkse traditie, werden op donderdag 9 maart de Vilvoprikkers gehuldigd voor hun inzet om van Vilvoorde een propere stad te maken.

Vilvoprikkers zijn inwoners van Vilvoorde die op vrijwillige basis hun buurt proper houden. De stad voorziet al het materiaal dat ze nodig hebben, zoals handschoenen, prikstokken en speciale vuilniszakken. Partner Incovo haalt deze vuilniszakken daarna op. Met al dit materiaal gaan de Vilvoprikkers aan de slag om zwerfvuil in de buurt op te ruimen en van Vilvoorde een mooiere en aangenamere stad te maken.

In de feestzaal van het stadhuis werden ze gehuldigd door burgemeester Hans Bonte en de bevoegde schepen Katrien Vaes. De stad toonde haar appreciatie met een Vilvoordse cadeaubon voor elke vrijwilliger. Daarna volgde er een quiz – georganiseerd door Incovo – en een gezellige receptie.

“Onze Vilvoprikkers, toen nog Straatvrijwilligers, zijn in 2006 gestart met 30 vrijwilligers om de straten mee mooi te maken. Nu zijn we al met 245 geëngageerde Vilvoordenaars, die in elke wijk de baan opgaan. Op naar de 250 prikkers!” vertelt schepen Didier Cortois voor economie en wijkcontracten.

Ook schepen voor openbare werken en burgerzaken Katrien Vaes is vol lof: “We zijn erg fier op onze grote groep vrijwilligers. Ze hebben vorig jaar maar liefst 1 139 zakken met zwerfvuil gevuld, waarvoor we hen enorm dankbaar zijn. Ook Incovo verdient een pluim: zij halen het verzamelde afval zo snel mogelijk op en denken als partner mee na over de beste manier om zwerfvuil en sluikstorten aan te pakken.”

Voor wie eens wil proeven van de werking, is er op 22 april de lentepoets, waar alle Vilvoordenaars samen hun buurt op orde zetten. Wie deelneemt, ontvangt een bloembak van de stad als beloning.

Ben je overtuigd en wil je zelf aan de slag als Vilvoprikker? Spreekt een andere vorm van vrijwilligerswerk jou meer aan? Weet je misschien nog niet goed wat er allemaal mogelijk is? Kom naar de Vrijwilligersbeurs op zaterdag 25 maart in cc Het Bolwerk van 10 tot 13 uur!