Start aanleg Belgian Red court in W. Tyndalepark

Gepubliceerd op woensdag 29 maart 2023 9 u.
Begin deze week startten de werken aan het voetbalpleintje in het W. Tyndalepark. Begin mei zal de plek omgetoverd zijn tot een Belgian Red Court, een opvallend rood voetbalplein met kunstgras en geluidsarme kooi.

Naast het voetbalplein komt een tribune en containerlokaal die dienst zullen doen als ontmoetingsplaats om de sociale verbinding te bevorderen.

“De Belgian Red Court wordt de ideale ontmoetingsplaats voor jong en oud om de lokale sociale cohesie te bevorderen. Het project zet in op voetbal als middel om inclusie en burgerschap bij jongeren, via een versterkende aanpak, te vergroten. Dit alles in nauwe samenwerking met lokale, nationale en Europese partners.” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

In 2005-2006 bouwden de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en UEFA 40 voetbalterreintjes verspreid over heel België. Bijna 20 jaar later hebben deze terreinen nood aan een stevige renovatie en duidelijk doel. Daarom werden de Belgian Red Courts gecreëerd, een gemeenschapsproject ondersteunt door (ex-) Rode Duivels en Red Flames.

In 2022 openden de eerste Red Courts in Lier, Sint-Niklaas, Hasselt en Lokeren. Een officiële opening in het W. Tyndalepark wordt in de zomer van 2023 voorzien.

Tijdens de werkzaamheden kan het voetbalveld en de urban fitness in het W.Tyndalepark niet gebruikt worden.

Oproep Red Court Coaches

Om het project in goede banen te leiden zoeken we zowel mannelijke als vrouwelijke Court Coaches.

Als Court Coach ben je een rolmodel voor de kinderen en jongeren op en rond de Belgian Red Court. Al wie tussen 16 en 26 jaar is met een passie voor sociaal werk en sport kan zich opgeven bij de KBVB via https://www.rbfa.be/nl Na het volgen van een opleiding, werk je samen met een andere Court Coach en de Court Coordinator van de stad om zinvolle activiteiten op te zetten.