Lentepoets op 22 april: samen maken we werk van een proper Vilvoorde

Gepubliceerd op maandag 3 april 2023 14.30 u.
Ook dit jaar organiseert stad Vilvoorde een Lentepoets. Op zaterdag 22 april 2023 van 10 tot 12 uur proberen we met zo veel mogelijk bewoners afval (zwerfvuil en sluikstorten) op te ruimen.

Schepen voor openbare werken en burgerzaken Katrien Vaes benadrukt: “De Lentepoets is een prima gelegenheid om samen met buren, vrienden en familie je eigen directe omgeving een snelle en grondige opknapbeurt te geven. De Lentepoets heeft echter niet enkel tot doel een stukje openbaar domein properder te maken, maar heeft ook een buurtversterkende functie. Niets is immers leuker dan na de inspanning samen met je buren, vrienden of vereniging nog even iets te drinken en wat na te praten. Misschien vind je het zelfs zo leuk dat je Vilvoprikker wil worden.”

Didier Cortois, schepen voor economie en wijkcontracten, vult aan: “Vele handen maken licht werk is een gezegde dat zeker en vast opgaat bij de Lentepoets! Met wat geluk kunnen we met zijn allen onder een mooi lente zonnetje onze stad een grondige poetsbeurt geven. Meer dan 250 "vaste" Vilvoprikkers ruimen al op regelmatige basis delen van onze stad op. Het zou ook voor hen ongetwijfeld een leuke opsteker zijn om tijdens de Lentepoets op wat extra hulp te kunnen rekenen.”

Deelnemers aan de Lentepoets krijgen een gratis bloembak cadeau. Je kan individueel of per groep inschrijven. Wil je aansluiten bij een groep, dan kan je dit laten weten. In de meeste wijken is er wel een groep actief. Inschrijven kan tot en met vrijdag 14 april 2023.

Na de Lentepoets gebeten om Vilvoprikker te worden?

In 2006 startte de stad met het project ‘straatvrijwilligers’, nu Vilvoprikkers. Vilvoprikkers zijn inwoners die mee de handen uit de mouwen steken om een buurt proper te houden. Ze bepalen zelf welke straat, straten of plein ze mee willen onderhouden en wanneer en hoe vaak ze dit doen. De stad stelt opruimmateriaal (een prikstok, roze vuilniszakken, handschoenen) ter beschikking en regelt het ophalen van de ingezamelde roze vuilniszakken. In 2006 startten een 30-tal vrijwilligers als Vilvoprikker. Intussen engageren 250 inwoners zich!

Meer info?

Wil je graag deelnemen aan de Lentepoets? Of heb je interesse om Vilvoprikker te worden? Neem dan contact op met dienst Veiligheid en Preventie via veiligheid.preventie@vilvoorde.be of tel.: 02 255 79 90.