Kinderen verzamelen op de Grote Markt tijdens Buitenspeeldag

Gepubliceerd op woensdag 12 april 2023 12 u.
Woensdag 19 april toveren we de Grote Markt om tot een spelparadijs tijdens de Buitenspeeldag. Dan kleuren tussen 13 en 17 uur de (televisie)schermen zwart en worden kinderen en jongeren van 3 tot 16 jaar aangemoedigd om buiten te spelen.

Met een death ride van op het stadhuis, springkastelen, hockey- en voetbalveldjes, kleuterfietsen en heel wat vrij spelmateriaal is er aan aanmoediging op de Grote Markt geen gebrek. Meer info vind je op: https://www.vilvoorde.be/buitenspeeldag 

Dat de Grote Markt niet de enige speelplek in Vilvoorde is, toont de vernieuwde speelkaart. Deze kaart geeft een handig overzicht van alle plekken in Vilvoorde waar leuke speelzones, speeltuinen of speel- en sporttoestellen staan. Met onder andere de nieuwe speeltuin in park Hazeweide, het Asiat Park en het vernieuwde Rodenbachplein in Houtem was deze kaart aan een update toe. De nieuwe speelkaart wordt uitgedeeld op de Buitenspeeldag en zal beschikbaar zijn op: www.vilvoorde.be/speelkaart of in het administratief centrum Mattenkot.

Op de Buitenspeeldag willen we kinderen en jongeren aanmoedigen om buiten te spelen en te genieten van de frisse lucht. Met de vernieuwde speelkaart tonen we dat er ook na de Buitenspeeldag voldoende speelplekken zijn in Vilvoorde waar kinderen veilig kunnen spelen en bewegen. Daarom zijn we ook fier op de allerlaatste nieuwe speelplekken in het park Hazeweide, Asiat Park en het Rodenbachplein in Houtem.” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.