Erfgoeddag “Beestig Vilvoorde” op zondag 23 april

Gepubliceerd op maandag 17 april 2023 9 u.
De Heemkundige Kring Hertog Hendrik I brengt op zondag 23 april een verrassende lezing in de feestzaal van het stadhuis van 14 tot 16 uur over de dieren die Vilvoorde domineren.

Vilvoordenaars zijn alom gekend als Pjeirefretters omwille van het Brabantse trekpaard en paardenvlees. In deze digitale wandeling brengt Philippe Cornut van de Heemkundige Kring Hertog Hendrik I ook het verhaal van andere dieren die gelinkt zijn met het Vilvoordse erfgoed. Kom meer te weten over de ingekerfde dierenriem in het Tuchthuis. wist je dat er sinds kort een vleermuiskelder is in park Drie Fonteinen? Of welke militaire rol duiven speelden? Verder komen dieren tot leven in Vilvoordse straatnamen, graffitikunsten en verenigingen.

"Ik vind het fantastisch dat we via Erfgoeddag onze lokale geschiedenis en cultuur kunnen delen met een breed publiek. Het thema ´Beestig erfgoed´ geeft ons de kans om ook de minder bekende dieren en hun link met Vilvoorde in de schijnwerpers te zetten." aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Zin om deze beestenboel met eigen ogen te bewonderen? Afspraak op 23 april in Vilvoorde! Alle informatie rond Erfgoeddag is te raadplegen op www.vilvoorde.be/erfgoeddag.

Erfgoeddag is een jaarlijks cultureel evenement van de Vlaamse overheid op de eerste zondag na de paasvakantie. Deze dag richt zich op het roerend en immaterieel cultureel erfgoed (zoals verhalen, documenten, tradities en uitdrukkingen die wij van generatie op generatie overgeleverd kregen). Het thema van 2023 is "Beestig erfgoed".